Nevreme odnelo bar tri života u zapadnoj Evropi

Stravično nevreme koje je sa sobom donelo obilne kiše i jak vetar, brzine i do 145 kilometara na sat, usmrtilo je najmanje tri osobe, od kojih su dve stradale u Britaniji, a jedna u Francuskoj

  • 1

Dan uoči Božića nevreme je izazvalo i probleme u avionskom, železničkom i trajektnom saobraćaju i prekide u isporuci električne energije, piše "Indipendent". Britanska policija je saopštila da se muškarac (48) udavio u reci Rotej u blizini Emblsajda na severu Engleske pošto je pokušao da spase svog psa, koji je preživeo pad.

Telo jedne ženske osobe pronađeno je u reci u severnom Velsu, dok je u Francuskoj tinejdžer poginuo i još jedna osoba je teško povređena kada je pao zid na gradilištu u Normandiji.

Razarajuća nepogoda, koja je samo dve nedelje od oluje Ksaver pogodila zapad Evrope, čupala je stabla iz korena, rušila manje stabilne objekte i talase podizala i do nekoliko metara visine. Više od 240.000 francuskih i 100.000 britanskih domaćinstava ostalo je bez struje, prekinuto je 5.000 telefonskih linija, a u obe zemlje saobraćaj je znatno otežan.

Nevreme je tokom vikenda došlo iz Irske, a preko Engleske je stiglo u Francusku. Prema izjavi britanske policije, jedan sredovečni čovek utopio se u reci u Njuton Abotu, u Devonu na severu Engleske, kad je pokušao da spase psa, dok je u reci na severu Velsa pronađeno telo žene.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA