NEMAČKI AMBASADOR: Dosta je bilo mržnje između Srba i Albanaca!

- Srbiji predstoji početak pregovora o pridruživanju sa EU, a Kosovu, nadamo se, predstoji sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Da bi se napredovalo u pogledu evrointegracija, mora biti načinjen i pomak u poboljšavanju odnosa između Srba i Albanaca - kaže Peter Blomajer

  • 13

Nemački ambasador na Kosovu Peter Blomajer izjavio je za KIM radio da je krajnje vreme da se stavi tačka na mržnju između Srba i Albanaca, jer su mnoge generacije propatile zbog ratova i proterivanja naroda.

- Bitno je da se to okonča. Želim da nove generacije prebrode mržnju koja postoji radi svoje dece, a nadam se da će 2014. godina biti početak svega toga - poručio nemački ambasador.

Blomajer je, rezimirajući uspehe iz 2013. godine, istakao da su, nakon veoma teških pregovora, Srbija i Kosovo u protekloj godini uspeli da sklope sporazum, na osnovu kojeg su prvi put održani izbori na celoj teritoriji.

- Počeo je proces integracije policije i pravosuđa, a razmenjeni su i oficiri za vezu. Posle dugog perioda takoreći mržnje između Srbije i Kosova načinjen je preokret jer se desio istorijski događaj - rekao je Blomajer.

On očekuje da će 2014. godina biti teška jer predstoji još mnogo posla na putu evrointegracija.

- Srbiji predstoji početak pregovora o pridruživanju sa EU, a Kosovu, nadamo se, predstoji sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Da bi se napredovalo u pogledu evrointegracija, mora biti načinjen i pomak u poboljšavanju odnosa između Srba i Albanaca na Kosovu - ocenio je Blomajer.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    25. decembar 2013 | 18:42

    А ИНАЧЕ НЕМАЧКА НАМ ЈЕ """МИР И БЛАГОСТАЊЕ"" ДОНЕЛА У СТО ГОДИНА СТЕ НАС ТРИ ПУТА ЗВЕРСКИ НАПАЛИ И МИЛИОНЕ НЕДУЖНИХ ПОБИЛИ!!!! И САД ЋЕ ТЕ ВИ СРБИЈИ МИР ДА ДОНЕСЕТЕ?

  • Драган Поповић

    25. decembar 2013 | 19:16

    Кад ће Немачка престати да мрзи Словене,специјално Русе и Србе?

  • dervis-dule

    25. decembar 2013 | 18:31

    Ti ces da nam kazes!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA