U CENTRU BEOGRADA: Banda maloletnika pljačka decu, roditelji u poteri za lopovima!

Roditelji čija su deca žrtve pljački u Ulici 27. marta se samorganizovali u potrazi za kradljivcima koji presreću decu i otimaju im sve što nađu od njih - od mobilnih telefona, do hrane kupljene u prodavnici

  • 28

Petočlana banda Roma, od kojih su trojica maloletni, u poslednjih desetak dana presreće decu koja žive u centru Beograda, u Ulici 27. marta, otimajući im sve dragocenosti koje nađu kod njih!

Poslednja žrtva je trinaestogodišnji U. S. koji je juče napadnut i tom prilikom mu je otet mobilni telefon. Njegov otac Rodoljub S. otkriva za Telegraf.rs kako se napadi odigravaju i zbog čega su se roditelji iz tog kraja organizovali i sami krenuli da istraže ove pljačke.

- Moj sin je opljačkan od strane petorice muškaraca romske nacionalnosti između broja 33 i 39 u Ulici 27. marta u Beogradu usred dana. Na tom mestu nalazi se mali tržni centar i pored njega se nalaze dva prolaza. On je krenuo jednim, ali je naišao na njih, pa se vratio i krenuo drugim prolazom. Međutim, oni su ga presreli i zaustavili. Dvoje odraslih su dali znak, a maloletnici su počeli da "trkeljišu" sina i oteli mu mobilni telefon koji je imao kod sebe. Tražili su i novac, ali nije imao ništa - priča naš sagovornik.

Nakon napada, U. S. se vratio kući i ispričao ocu šta mu se desilo. Slučaj je odmah prijavljen SUP-u Palilula, gde je napravljen zapisnik o krađi.

- Policajci su uradili sve što je do njih. Saopštili su da će se potruditi da što pre pronađu lopove. Moj sin je potražio kradljivce u njihovoj bazi podataka počinioca krivičnih dela, ali verovatno zato što su još maloletnici, nije ih pronašao. Stariji su za vreme pljačke bili u zamračenom delu prolaza, pa ih nije dobro video - navodi otac napadnutog deteta.

Kada se vratio kući i ispričao komšijama šta se desilo, utvrdilo se da su i oni imali slična iskustva u poslednje vreme. Drug iz odeljenja njegovog sina je opljačkan na istom mestu nekoliko dana pre toga, kada mu je uzet novac i hrana koju je kupio u prodavnici. Pored ove dve, u blizini su se po istom scenariju odigrale još neke pljačke, pa su roditelji rešili da se samoorganizuju.

- Nemamo ništa protiv organa vlasti, ali smo rešili da se sami organizujemo i vidimo šta možemo da uradimo. Čuo sam se s nekoliko roditelja čija su deca žrtve pljački. Potrudićemo se u narednom periodu da ipokušamo da pronađemo kradljivce. Verujemo da policija daje sve od sebe, ali ukoliko se ove pljačke ponavljaju neko vreme po istom scenariju, mi ćemo da sa naše strane uradimo sve kako bi pomogli njima i uhvatili počinioce - najavljuje Rodoljub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • conte

    26. decembar 2013 | 21:14

    Go...vu motku pa preko grbine kad ih nadjete... Imate moju podrsku. A posle neka ih policija vodi.

  • ivana

    26. decembar 2013 | 21:46

    A znas kad ce ti cigancici imati pristup netu ili novinama... Niti ih zanima...

  • Dejan

    26. decembar 2013 | 21:55

    Ne smes da ih diras oni su zaštićen ko beli medvedi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA