OPREZ: Petarde u slobodnoj prodaji otkidaju ruke, a niko ne hapsi prodavce! (VIDEO)

Petarde, vatrometi, prskalice nude se po veoma povoljnim cenama, pa i mala deca za nekoliko stotina dinara mogu da dođu u posed ovih opasnih naprava, čije korišćenje može često ima fatalne posledice

  • 10

Dolaskom Nove godine u gotovo svim gradovima u Srbiji su se pojavile tezge na kojima mogu da se kupe najraznoraznija pirotehnička sredstva. Njih mogu da pazare gotovo svi, bez ikakve kontrole nadležnih organa.

Petarde, vatrometi, prskalice i ostali propratni pribor nude se po veoma povoljnim cenama, pa i mala deca za nekoliko stotina dinara mogu da dođu u posed ovih opasnih naprava, čije korišćenje može da ima fatalne posledice!

Zbog toga je na društvenim mrežama, ali i na "Jutjubu" postavljeno mnogo klipova na kojima se može videti razorno dejstvo pirotehničkih sredstava. Iako na njima nema eksplicitnih scena povreda, veoma jasno može da se pretpostavi nakon njihovih pregleda koliko je opasno nestručno rukovanje ovim "paklenim" napravama.

Zato i pozivamo nadležne da nešto učine kako bi sprečili slobodnu prodaju eksplozivnih sredstava, kako ne bi nakon predstojećih praznika broj povreda bio rekordan!

Pogledajte neke od klipova i uverite se u jačinu pojedinih pirotehničkih sredstava:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • frodo

    31. decembar 2013 | 18:24

    Briga me za njihove prste, više me tangira višenedeljni teror koji trpe oni koji moraju da rade, odmaraju se i spavaju. Bilo kakvi drugi komunalni propisi su potpuno besmisleni u svetlu toga da je dozvoljeno izvođenje eksplozivne buke usred naselja. Zamisli, zabranjeno je da komšija buši zid u doba kućnog reda, a onaj ispred može da proizvodi bar 100x jaču buku i to eksplozivnog tipa koja posebno uznemirava. Petarde moraj biti potpuno zabranjene a vatromet samo uz odobrenje opštine i samo na terenu predviđenom za to.

  • Bond

    31. decembar 2013 | 18:16

    A sto niko ne hapsi? Gde je racun, atest, deklaracija, rok vazenja, garancija. Nista to se sad izvalja na crno i svi znaju.

  • Marrina

    31. decembar 2013 | 20:27

    Tako je frodo,ja trudna moram da trpim teror retardiranih klinaca nek im otkida ruke briga me kad im roditelji to kupuju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA