Velibor Dunjić dobio dve godine zbog napada na Čedu!

Jedan od vođa Zvezdine navijačke grupe "delije" osuđen je zbog napada na lidera LDP-a. Leo Petrović takođe je osuđen na šest meseci, dve godine uslovno. Dunjiću danas ukinut pritvor, do pravosnažnosti presude

  • 13

Velibor Dunjić, jedan od vođa Zvezdine navijačke grupe "delije", osuđen je danas na dve godine robije zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića!

Njegov navijački pajtos Leo Petrović zbog istog krivičnog dela osuđen je na šest meseci, dve godine uslovno.

Njih dvojica su 17. aprila ove godine u Segedinu, pre vaterpolo utakmice između Crvene zvezde i Segeda, napali Jovanovića i negovu suprugu Jelenu, kao i Čedinog kuma Srđana Ćešića.

Dunjiću je, ipak, danas ukinut pritvor dok presuda ne postane pravosnažna, pa će se prvi put od 19. aprila naći na slobodi.

U završnoj reči on je rekao da ništa loše nije uradio, dodavši da bi da može da vrati vreme - uradio isto. S druge strane, Jovanović je tvrdio da ga je Dunjić napao najpre verbalno vređajući ga kao "izdajnika Kosova".

Sudija Maja Ilić prilikom izricanja presude rekla je da su Dunjić i Petrović osuđeni za krivično delo nasilničko ponašanje, ali ne kako je to opisano u optužnici na sportskoj priredbi, već u restoranu koji je na putu do plivališta.

Sud je, kako je dodala, utvrdio i da oni svojim postupkom nisu izazvali nacionalnu, rasnu i versku mržnju za šta su, takođe, bili optuženi.

Sudija Ilić poručila je Dunjiću da je tako visoku kaznu dobio zbog više osuda za nasilničko ponašanje i izrazila nadu da se više "neće s njim viđati po sudnicama".

Ona je dodala da je Dunjiću pritvor ukinut jer ne postoji bojazan da će u kratkom roku ponoviti krivično delo. Petrović je osuđen na uslovnu kaznu jer je, prema rečima sudije, samo verbalno vređao Jovanovića.

Dunjić je bio osuđen na četiri godine zatovra zbog pokusaja ubistva na splavu "Kalipso", nakon amnestije pušten je iz zatvora prošle godine u novembru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA