Umalo izgubio oko zbog petarde!

Petnaestogodišnjem M. M. iz Kuršumlije eksplodirala je u ruci flaša u kojoj je bila zapaljena petarda. Dečak je s ogrebotinama i povredom oka zadržan u prokupačkoj bolnici

  • 4

Petnaestogodišnji M. M. iz Kuršumlije zadobio je teže povrede kada mu je u ruci eksplodirala staklena flaša u kojoj je najverovatnije bila zapaljena petarda!

U prokupačkoj bolnici potvrđuju da su nešto posle ponoći na očnom odeljenju primili dečaka sa povredom oka. Njemu je uspešno odstranjen komadić stakla iz oka i do daljnjeg biće zadržan na odeljenju. Dečaku su sanirane i brojne oguljotine po licu, telu i rukama.

Poslednjih dana, iako nadležni uporno apeluju da se ne koriste petarde, sve su aktuelnije, a deca bez kontrole upravljaju njima. Da su deci dostupna sva pirotehnička sredstva, potvrđuju nam prodavci na ulicama i pijačnim tezgama, koji ove godine nude najaktuelnije modele petardi i vatrometa.

Mini-rafal petard, Magnum, Veliki pirat, Poskok, Grčki top, Veliki Bong i Crna udovica, samo su neke od naziva pirotehnike koje se mogu kupiti za nekoliko desetina do nekoliko stotina dinara.

Očigledno da prodavci i ove godine ne poštuju zabranu prodavanja deci pomenutu robu koja nije prošla bezbednosnu proveru, zbog čega uputstva za upotrebu i nisu na srpskom jeziku.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    27. decembar 2013 | 13:10

    Osetim bes kad procitam ovako nesto! Svesni opasnosti, ipak se igraju pirotehnikom! Valjda ce se nauciti sad pameti, otkud mu ideja da ubaci petardu u staklenu flasu?!? Uostalom, mogao je nekog drugog povrediti.

  • Petardinjo

    27. decembar 2013 | 13:17

    Dobro je prošao...mogao je da ostane bez oka!

  • RS

    27. decembar 2013 | 14:18

    Da Bog da odo corav bez jednog oka. Ko ga tera da baca petarde?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA