RADULOVIĆ: Železara se neće privatizovati u kabinetima!

- Privatizacija treba da se radi u institucijama, a ne iz kabineta i štabova političkih stranaka. Za privatizaciju Železare nadležni su Ministarstvo privrede i Agencija za privatizaciju - rekao je ministar privrede

  • 2

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je danas da će Železara Smederevo biti privatizovana po novom zakonu o privatizaciji, a ne u kabinetima i štabovima političkih stranaka.

- Za privatizaciju Železare nadležni su Ministarstvo privrede i Agencija za privatizaciju. Razgovoramo sa velikim brojem zainteresovanih investitora - rekao je Radulović u intervuju agenciji Beta.

On je dodao da za tu fabriku važe ista pravila kao i za druga preduzeća u restrukturiranju i postupku privatazacije, odnosno da pre ponude zainteresovanim kupcima treba da se očiste njihovi bilansi, uradi procena vrednosti imovine i konverzija dugova.

- Privatizacija treba da se radi u institucijama, a ne iz kabineta i štabova političkih stranaka - istakao je Radulović.

Ministar privrede je rekao da nema informacije da je investicioni fond iz Austrije WFA, kako piše današnji "Blic", potpisao memoradum o zainteresovnosti za kupovinu 100 odsto kapitala Železare.

Taj dokment je, po navodima "Blica", s predstavnicima WFA potpisao član skupštine Železare Milenko Dželetović.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA