Rekordna godina aerodroma Nikola Tesla!

Čak 3.540.000 putnika u ovoj godini koristilo je usluge aerodroma "Nikola Tesla", a prvi put je prestignut po broju putnika i aerodorom u Sofiji

  • 5

U 2013. godini aerodrom "Nikola Tesla" postigao je rekordan broj putnika u istoriji. Dolaskom nove avio-kompanije "Air Serbia", saobraćaj u 2014. može da bude veći 60 odsto. Investicije se ove godine mere destinama miliona evra.

Aerodrom "Nikola Tesla" u 2013. godini postigao je rekordan broj putnika u istoriji. Čak 3.540.000 putnika u ovoj godini koristilo je usluge te vazduhoplovne luke, a prvi put smo prestigli po broju putnika i aerodorom u Sofiji. Aerodrom Beograd ima putnika godišnje koliko Ljubljana i Zagreb zajedno, a dolaskom nove avio-kompanije "Air Serbia", saobraćaj u 2014. može da bude veći 60 odsto.

Investicije u aerodrom "Nikola Tesla" ove godine mere se desetinama miliona evra. Nabavljeno je i montirano šest novih aviomostova i proširena platforma za prijem aviona za 26 000 kvadratnih metara.

Rekonstruiše se po zonama i tranzitni deo, uređuju restorani, kafići, prodavnice i povećava prostor za fri šop radnje. U poslednjoj četvrtoj fazi biće izgrađen i drugi sprat, sa kojim će aerodrom imati kapacitet od osam miliona putnika godišnje.

- Prema objavljenom redu letenja za naredni period beogradski aerodom bez dileme u 2014. godini ostvariće najveći napredak, odnosno imati najveći porast putnika u odnosu na sve predstoničke aerodome u Evropi - kaže direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N. M

    29. decembar 2013 | 17:49

    Ali zato Niski aerodrom polako umire jer aerdromu "N. TESLA" nije u interasu da taj aerodrom zivi. Opet je sve isto i dalje mnogi misle da je Beograd Srbija. Tuga!

  • ljubo

    29. decembar 2013 | 17:29

    Bas lepo sada pod hitno prosiriti aerodrom za jos 10 kapija i uvesti letove za USA.

  • sinisa

    29. decembar 2013 | 19:36

    Niski aerodrom ne umire, razvija se cargo. Radim na aerodromu u BG, i znam. Ne mora putnicki da radi, ali za robu bi mogao da bude cargo centar. Ionako je Nikola Tesla preskup.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA