ČEPURIN: Rusija će uložiti pet milijardi evra u Srbiju!

- Glavna stvar je, što se tiče mene, u tome da su se u protekloj godini Srbija i Rusija opredelile za realizaciju, u naredne dve-tri godine, investicionih i infrastrukturnih projekata takve veličine, koji nisu viđeni od ranije, u iznosu oko 4 milijardi evra - izjavio je ambasador Rusije

  • 12

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da Rusija podržava napore Srba u cilju rešavanja kosovskog problema na miran način i uz očuvanje suvereniteta Srbije, ocenjujući da su odnosi dve zemlje u 2013. bili dinamični, uz privredu na prvom mestu.

Čepurin je u intervjuu za Geopolitiku, sumirajući rezultate saradnje dve zemlje u protekloj godini, istakao kontakte na najvišem nivou, potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu i privredu, "kao ključnu stvar u budućem razvoju naših zemalja", najavivši da će Rusija u naredne dve-tri godine u Srbiji uložiti oko pet milijardi evra.

- Rusija se tokom više godina čvrsto pridržava svog stava vezanog za Kosovo, koji je svima dobro poznat. Mi podržavamo napore Srba, koji su usmereni ka rešavanju kosovskog problema na miran način, uz očuvanje suvereniteta Srbije - kazao je Čepurin.

Govoreći o saradnji Srbije i Rusije u privredi, Čepurin je istakao gasovod Južni tok, čija je izgradnja počela 24. novembra, kao "najveći projekat u Evropi poslednje decenije".

- Glavna stvar je, što se tiče mene, u tome da su se u protekloj godini Srbija i Rusija opredelile za realizaciju, u naredne dve-tri godine, investicionih i infrastrukturnih projekata takve veličine, koji nisu viđeni od ranije, u iznosu oko 4 milijardi evra - kazao je Čepurin, navodeći ulaganja u "Južni tok" od 1,9 milijardi evra, ulaganja "Gasprom nafte" i NIS-a od 1,5 milijardi evra, kao i rekonstrukciju železničkih pruga Srbije od 600 miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zullu

    29. decembar 2013 | 19:10

    A onda uporedimo ovo sa EU ponudama i dodjemo do logicnog resenja, kao Ukrajina...Jednistavno lako.Ali ne, hocemo u EU...JBTB...

  • ENZO

    29. decembar 2013 | 21:19

    Pocela je otimacina za Srbiju. Na narodu je da odluci....da ide za prodavcima magle,to jeste KOKUZIMA....ili postati kao Kalinjingradska enklava i pun ko brod.

  • ENZO

    29. decembar 2013 | 23:47

    @burdus Sve je to nama poznato sto ti govoris,ali ima nesto sto ne razaznajes. Svi znamo na svojoj kozi sta je nama licno donijela demonkratija. Od bacanja svega i svacega po nama iz vazduha,otetog Kosova i sirovina koje su tamo,pa do razrusene privrede koju su na kraju kupili za male pare i lagano je ugasili. Znaci to smo vec probali,i to grcajuci u dugovima koje ne mozemo vratiti,jer nemamo cime. E,vidis...ovo je druga opcija,koja ne zvuci tako lose. Imamo vec nekakva ulaganja(bolje nego nikakva),i oni nesto nude za pocetak. Nama je rintati gdje god da smo. Primjer Ukrajine i injekcije u privredu od 15 milijardi,lagano je usutkao propalog boksera, njemackog gradjanina,koji je poveo narod u vec vidjenu propast. Nama treba nesto novo,nesto sto ce da nam otvori vrata za nas produkt i pamet. Kljuc vec imamo u bezcarinskoj trgovini...samo trebamo mosnje da se odlucimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA