GRADINA: Zaplenjene petarde, rakete i vatrometi

U automobilu marke ''mercedes'' kojim je upravljao nemački državljanin turske nacionalnosti pronađene su veće količine pirotehničkih sredstava

  • 5
Petarde, petarda, paketi, polica Foto: Tanjug/AP

Carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine pirotehničkih sredstava, saopštila je Uprava carine.

Kako je navedeno, petarde, rakete i vatrometi otkriveni su juče u automobilu marke ''mercedes'' kojim je upravljao nemački državljanin, turske nacionalnosti.

Vozilo je podvrgnuto detaljnoj kontroli koja je izvršena na posebnoj traci izlazne strane pomenutog graničnog prelaza, a tom prilikom je na samom dnu gepeka, ispod prtljaga, stvari za domaćinstvo i poklona, otkriveo više od 400 pirotehničkih sredstava.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a zadržano je ukupno 384 petarde, 14 raketa i sedam vatrometa.

U saopštenju je navedeno da krijumčarenje pirotehničkih sredstava pred novogodišnje praznike nije neuobičajno, upravo zbog toga što je i potražnja za njima u to doba godine veća.

Policija u Jagodini zaplenila 1.000 komada petardi

Policijski službenici Policijske uprave (PU) u Jagodini u saradnji sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije u Jagodini zaplenili su u Jagodini i Chupriji 1.000 komada petardi.

Oni su izvšili kontrolu 26 objekata u kojima se čuvaju i skladište pirotehnička sredstva, izjavila je danas Tanjugu portparol PU Gordana Cvetić. Uz privremeno oduzimanje petardi napisali su i četiri prekršajne prijave protiv odgovornih lica, dodala je Cvetić.

Na području šest opština Pomoravskog okruga zahtev za prodaju pirotehničkih sredstava ove je godine podnelo 15 pravnih lica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEKO

    30. decembar 2013 | 15:41

    Kakva budalastina , pa covek kupio za sebe i svoje , vozi mercedes a ovi skapirali da oce da se obogati na 3 kutije petardi , 14 raketa i 7 vatrometa , a dok su njega trkeljisali prosla 2 slepera sa pirotehnikom , klasika ,psi laju sleperi prolaze !!!

  • Eu

    30. decembar 2013 | 14:52

    E pa gospodo ako hocete u eu, moracete da pustite pirotehniku u slobodnu prodaju.

  • sisoje

    30. decembar 2013 | 19:00

    Ma ne brinite vi za carinike,znaju oni da se snadju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA