DODIK: Samostalnost Republike Srpske nacionalni cilj!

- RS poštuje međunarodni ugovor koji se zove Dejtonski sporazum i to je ono na šta smo mi pristali, ali to ne znači da smo spremni da korigujemo naša prava i smanjimo našu autonomiju - kazao je Dodik

  • 32

Samostalnost Republike Srpske (RS) je nacionalni i narodni cilj i naravno da treba da bude i politički cilj, rekao je danas entitetski predsednik Milorad Dodik.

- RS poštuje međunarodni ugovor koji se zove Dejtonski sporazum i to je ono na šta smo mi pristali, ali to ne znači da smo spremni da korigujemo naša prava i smanjimo našu autonomiju - kazao je Dodik na novogodišnjem prijemu za glavne i odgovorne urednike medija iz RS.

On je ukazao na to da se uvek, kada se umanjivala autonomija RS, vraćala priča o kontraprocesu - procesu samostalnosti.

Dodik je ponovio da je RS "u fazi čekanja" da se u Federaciji BiH reši pitanje "Sejdić-Finci", odnosno sprovođenju međunarodne presude u tom predmetu kojom se briše nacionalna diskriminacija iz izbornog zakonodavstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogi

    30. decembar 2013 | 19:29

    РЕПУБЛИКА СРПСКА и СРБИЈА <3

  • dragan Trebinje

    30. decembar 2013 | 18:13

    Odmori malo Dodo sa tom nacionalistickom retorikom!Kad je god vuna u oci izbora,prosipas pricu koju srpsko uvo voli da cuje!Tako da si od ultra-ljevicara,prerastao u radikala,jer to je jedini nacin da opstanes na celu ovoga ludoga naroda!Mada ti GETO odgovara,uzimas koliko oces,nikome ne odgovaras!Da si rekao da ces dovesti investitore,pokrenuti privredu sa mrtve tacke,pa da te i podrzim!Ovako,NIKAD VISE!!!

  • Nebojsa D

    30. decembar 2013 | 19:40

    Lepo vi citate i pisete na srpkom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA