Posle 50 godina avion sa Floride doleteo na Kubu

Čarter let, sa devet putnika, organizovan je dve godina nakon što su američke federalne vlasti dali zeleno svetlo za uvođenje komerijalne linije za Kubu. Uprkos načelnoj saglasnosti, čarter operateri su imali velikih problema da dobiju sve neophodne dozvole

  • 3

Sa aerodroma u Ki Vestu na Floridi danas je odleteo prvi avion na komercijalnom letu za Havanu, posle više od 50 godina.

Čarter let, sa devet putnika, organizovan je dve godina nakon što su američke federalne vlasti dali zeleno svetlo za uvođenje komerijalne linije za Kubu.

Uprkos toj načelnoj saglasnosti, čarter operateri su imali velikih problema da dobiju sve neophodne dozvole, a podjednako su "zatezali" u i SAD i na Kubi, prenosi AP.

Direktor međunarodnog aerodroma u Ki Vestu Piter Hortom rekao je da su predstavnici federalne carinske i pogranične službe potpisali odobrenje za poletanje neposredno pre zakazanog polaska.

Prema njegovim rečima, danas je organizovan "probni let" i za sada nema najava kada bi mogao da bude zakazan naredni komercijalni let za Havanu.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partybreaker

    31. decembar 2013 | 02:29

    I ovo je pocetak kraja za kubu...odose u tri lepe I oni....a borili su se toliko...

  • vaš novinar

    31. decembar 2013 | 00:13

    Posle 50 godina LEGALNO doleteo....

  • KOMPETENTAN

    13. maj 2014 | 21:55

    A jel im poneo demokratiju ili tek treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA