TABAKOVIĆ: Braniću nisku inflaciju i 2014!

Guvernerka NBS kaže da je svesna da građani žive teško i da "po svojim novčanicima ne mogu da osete pad inflacije"

  • 4

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da će i naredne godine braniti nisku inflaciju, ali da nije srećna što su dobri rezultati delom ostvareni po ceni koja se zove - niža kupovna moć građana.

Ističući da su rezultati koje je NBS ostvarila važni, guvernerka je u intervjuu "Politici" rekla da je svesna da građani žive teško i da po svojim novčanicima ne mogu da osete pad inflacije.

- Međutim, Narodna banka nije jedina institucija od koje zavisi standard građana. Svi zavisimo od privredne aktivnosti, od toga zavise plate i kupovna moć građana - rekla je guvernerka, ističući da svi delovi sistema treba da funkcionišu skladno kako bi građani osetili boljitak.

Na pitanje da li priče o izborima odmažu u vođenju monetarno-kreditne politike i održanju ciljne stope inflacije kaže: "Od februara je počela piča o izborima, a mere monetarne politike ni u jednom trenutku nisu od toga zavisile".

Guvenerka je rekla da, prema najavama stalnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji i informacijama koje je dobila od ministra Lazara Krstića, očekuje da inicijalna pregovaračka Misija dođe u februaru, ne radi novca, jer su nam neto devizne rezerve na rekorno visokom nivou, već zbog sklapanja aranžmana iz predostrožnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan™

    31. decembar 2013 | 07:55

    A da smanjis platu sebi, samo malo...

  • Dragi

    31. decembar 2013 | 08:09

    Pa to ume svako. Nedate plate narod bedan cene miruju I to je to.

  • Hawk

    31. decembar 2013 | 13:23

    A sta ste do sada uradili ,kao da ste vi zasluzni za kurs dinara ne bi rekao.Ne brani se kurs dinara tako sto gradjane dovodite na ivicu bede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA