RASPAD NA POMOLU: Kalifornija će se podeliti na šest država? (VIDEO)

Kritičari ove kampanje smatraju da je to samo još jedan u nizu planova da bogatiji žitelji Kalifornije uštede na porezu

  • 5

Bogatom američkom investitoru Timu Drejperu dozvoljeno je da nastavi sa kampanjom za podelu Kalifornije na šest odvojenih država, dok bi bile očuvane istorijske granice raznih oblasti, gradova i naselja.

Kritičari ove kampanje smatraju da je to samo još jedan u nizu planova da bogatiji žitelji Kalifornije uštede na porezu.

Drejper, koji se obogatio ulaganjem u internetske kompanije, poput Skajpa i Hotmejla, izrazio je uverenje da je Kalifornija prenaseljena i previše raznolika da bi ispunila sve zahteve svojih stanovnika, piše američki dnevnik "Ju-Es-Ej tudej".

- U većem delu Kalifornije predstavnici vlasti vrlo loše obavljaju svoj posao jer dolaze iz manjih delova države, kako u geografskom tako i u ekonomskom pogledu - ističe se u Drejperovoj inicijativi.

Prema Drejperovim rečima, nemoguće je upravljati Kalifornijom po trenutnoj strukturi.

Ukoliko bi Drejperov plan postao stvarnost, veći deo bogatstva Kalifornije ostao bi u Silikonskoj dolini, a ostale oblasti morale bi se zadovoljiti manjim delom finansijskog kolača.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvoda Nikola

    24. februar 2014 | 13:25

    Cestitam nezavisnost svih 6 novih drzava evo prvi da ih priznam!!! Jedva cekam ambasade u mojoj Srbiji. A saradnju razvijati sa novonastalom drzavom Silikonska Dolina, zbog brzeg razvoja i napretka veoma se radujem i ocekujem da i Obama i kongres krenu u proces priznavanja to je demokratska odluka naroda koja se mora postovati! Ako budu osporavani pridruzicu se protestima racunajte na mene u prvim redovima! Srecna vam nezavisnost!!!!

  • Kockar

    24. februar 2014 | 13:33

    Daj boze da se i to desi !!!

  • Dr No

    24. februar 2014 | 14:08

    Jel pocelo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA