HVALA, BRAĆO: Kinezi u Srbiji donirali milijardu i 250 miliona dinara!

- Nas Kineza u Srbiji ima "kao blata", morali smo da se organizujemo i da pomognemo u ovakvoj situaciji. Akcija je krenula u nedelju, kada su vlasnici gotovo svih kineskih butika u Beogradu donirali hranu, vodu, odeću i obuću u vrednosti od preko milijardu dinara - kaže jedan od inicijatora ove plemenite akcije Guo Sjao

  • 33

"Mi Kinezi od srca pomažemo Srbiji", naziv je akcije koju su pokrenuli vlasnici kineskih radnji u celoj zemlji kako bi pomogli ljudima kojima je poplava odnela sve što su za života stvorili.

Odlična organizacija, velika solidarnost i saosećajnost naše braće s Dalekog istoka doprineli su da se do juče skupi preko pet miliona dinara koji su uplaćeni na račun Fondacije Dragice Nikolić, ali i hrana, ćebad, garderoba i obuća u vrednosti od čak milijardu i 250 miliona dinara, što je prosleđeno ugroženom stanovništvu, pišu Naše novine.

Predsednik kineske kulturne organizacije u Srbiji, ujedno i inicijator ove plemenite akcije, Guo Sjao, ističe novine da je ovo najmanje što mogu da urade za zemlju u kojoj žive i rade.

- Nas Kineza u Srbiji ima "kao blata", morali smo da se organizujemo i da pomognemo u ovakvoj situaciji. Akcija je krenula u nedelju, kad su vlasnici gotovo svih kineskih butika u Beogradu donirali hranu, vodu, odeću i obuću u vrednosti od preko milijardu dinara, koju smo odneli ispred Sajma, odakle je poslata u najugroženija područja - kaže Sjao.

Iako je pomoć koju su vlasnici 120 kineskih firmi u Srbiji skupili u robi i hrani impozantna, tu nije bio kraj njihovoj humanosti, jer su već u ponedeljak krenuli s prikupljanjem novčanih sredstava.

- Pored akcije sakupljanja hrane i stvari za ugožene ljude, u ponedeljak smo ovde ispred tržnog centra u Bloku 70 počeli s prikupljanjem novca i već prvog dana smo skupili tri miliona dinara. Tu nisu donirali samo vlasnici radnji, već svi Kinezi u Srbiji, a prilog od 2.000 dolara dala je i naša ambasada - kaže on.

Prvobitno je planirano da akcija traje do srede, ali smo kada su videli razmere tragedije,  odlučili su da je produže do petka.

- Trenutno smo prikupili preko pet miliona dinara, ali verujemo da će na kraju ta suma biti znatno veća. Sve uplaćujemo na račun Fondacije Dragice Nikolić, a sutra bi trebalo da nas poseti i sam predsednik Tomislav Nikolić - navodi Sjao.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA