BEOGRAD DOBIJA DŽINOVSKU JELKU: Biće visoka 15 metara i teška 7 tona! (FOTO)

Postavljanje jelke visoke 15 metara trajaće tri dana kako bi se njena konstrukcija, koja je teška 7 tona, na pravi način obezbedila

  • 6

Na Trgu republike u toku je sastavljanje postolja gde će se nalaziti do sada najviša novogodišnja jelka postavljena na teritoriji našeg grada.

Postolje je visoko 1,60 metara, a na njemu će biti novogodišnja jelka visoka 15 metara. Prema rečima Darka Glavaša, direktora „Beokoma”, koji je jutros nadgledao početak radova, jelka će zauzimati prostor od oko 50 kvadratnih metara, a težina čitave konstrukcije je sedam tona.

- Ogromna jelka biće ukrašena do vrha u naredna dva dana. Dekorisaćemo je ukrasima sa simbolima Beograda, a imaće i ukrase koji nose oznaku "Air Srbija" i "Etihad", s obzirom na to da su oni pomogli postavljanje ove jelke.

Beograđani će osim jelke i ukrasa u širem centru grada, moći da uživaju u Trgu otvorenog srca, koji će biti otvoren 14. decembra - rekao je Glavaš i dodao da ima mnogo povoda da naša prestonica za novogodišnje praznike izgleda lepo i zato se sa svim aktivnostima krenulo mnogo ranije nego do sada.

NOVOGODIŠNJA GROZNICA: Evo kako se u svetu ukrašavaju ulice. Nama se najviše sviđa u Kolumbiji!

- Grad Beograd je već tradicionalno novogodišnja destinacija koja je veoma posećena u regionu. Ove godine smo krenuli sa svim aktivnostima ranije jer imamo niz izuzetno važnih događaja u našem gradu, kao što je Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, poseta kinseke delegacije i Četvrti ekonomski forum u "Sava centru".

To su događaji kojima će prisustvovati više hiljada stranaca i želimo da im predstavimo naš grad u najboljem svetlu i da ih pozovemo da dovedu svoje sunarodnike na novogodišnje programe u Beograd - kaže Darko Glavaš.

On je precizirao da će sastavljanje jelke koja će krasiti Trg republike trajati tri dana, kako bi se njena konstrukcija, s obzirom na veličinu, na pravi način obezbedila.

Trg otvorenog srca, biće otvoren 14. decembra dečjom predstavom u 16 časova, osvetljenje na jelki biće svečano pušteno u 17 časova, a potom će biti održan koncert "Global warming orchestra", trubača, di-džejeva i folklornog ansambla. Na dečjoj bini svakodnevno će se do 15. januara održavati predstave za najmlađe.

Pored toga, na Trgu će biti postavljen i "Božićni market", koji će raditi svakog dana od 10 do 23 sata, dok će duž Knez Mihailove ulice, kao produžetak Trga otvorenog srca, biti postavljene tezge koje će biti otvorene do 18 sati.

(Telegraf.rs/ Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zola

    11. decembar 2014 | 18:49

    Bravo, ali obezbedite kamere za jelku da preko noci ne ostane bez ukrasa koje bi vec sutradan mogli da nadjemo u prodaji negde na ulici. Tek, da se grad ne bruka

  • Jelena

    11. decembar 2014 | 16:55

    jedva cekam...

  • mitka

    11. decembar 2014 | 21:42

    blago nama,sve imamo samo nam jelka fali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA