Evo koga Kinezi u Beogradu priznaju za premijera - Vučića ili Kećianga!

- Oduševljen sam što naš premijer dolazi u Srbiju. Volim ovu zemlju, ali Kina je moja domovina i Kećiang moj premijer - objasnio nam je jedan muškarac

  • 11

Povodom posete kineskog premijera Li Kećianga Beogradu, ekipa Telegrafa uputila se na Novi Beograd, u Blok 70, gde smo pitali državljanine Kine nekoliko stvari - da li je njihov premijer Vučić ili Kećiang, kako se na kineskom kaže " Dobar dan, dobrodošli u Beograd, da li ste za rakiju" i kakav je njihov život u Srbiji.

Odgovori su bili različiti, ali ono u čemu su svi bili složni jeste da je njihov premijer Li Kećiang i da on ostaje na tom mestu, iako žive u Srbiji.

SAMIT U BEOGRADU: Premijer Kine stigao u srpsku prestonicu!

- Oduševljen sam što naš premijer dolazi u Srbiju. Volim ovu zemlju, ali Kina je moja domovina i Kećiang moj premijer - objasnio nam je jedan muškarac.

Da li su preterano zatvoreni, uplašeni ili prosto nepoverljivi, nismo uspeli tačno da zaključimo, ali iz jednog od ova tri razloga, kineski državljani su bukvalno bežali od novinara i na pitanja su najviše odgovarali sa "ne razumem", iako bismo ih posle nekoliko trenutaka čuli kako govore našim jezikom.

Pored ovog mladića, još četvorica su dali sličan odgovor, napominjujući da vole našu zemlju, ali da Aleksandar Vučić ipak nije njihov premijer.

Međutim, jedan od njih nam je srdačno uzviknuo:

- Ja volim Vućić!

Zamolili smo jednog prevodioca da nam objasni kako se na kineskom kažu osnovne stvari i na koji način poželeti dobrodošlicu kineskom državljaninu.

Srpski - Kineski:

Dobar dan! - NI HAO!

Dobrodošli u Beograd! - HUANYING NIN!

Kako ste? - NI HAO MA?

Da li ste za rakiju ili pasulj? - QING WEN, YAO BU YA HE BAIJIU?

Kako vam prija boravak ovde? - NIN JUEDE ZHELI ZENME YAND?

Iako su dugi niz godina kod nas, kineski građani ostaju dosledni svojoj zemlji i njihovoj politici. Veliki su pošovaoci tradicije i svojih običaja i uvek ih sa sobom nose, gde god da krenu.

Na prvi pogled moža povučeni i plašljivi, ali definitivno su ljudi od kojih se može mnogo naučiti.

(D. Č. )

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nlo

    16. decembar 2014 | 12:51

    Pravo je vreme da se postavi pitanje zasto sve kineske prodavnice rade na crno i nikome ne placaju nikakav porez a ni pdv?????

  • MishaBGD

    16. decembar 2014 | 13:34

    Nisam Kinez, Srbin sam, ali Vučić nije ni moj premijer. Mislim, nisam glasao za njega. Verujem da bi ga se sada odrekli i ovi koji jesu.

  • a

    16. decembar 2014 | 13:31

    Pa ako vam je Kina domovina onda idite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA