BILI SMO USRED BUKTINJE: Ispovest hrabrog vatrogasca koji je rizikovao život u Kosovskoj!

Hrabri vatrogasac držao je sve vreme za butine kolegu, koji je stajao na simsu i sa spoljašnje strane gasio požar u Kosovskoj ulici

  • 2
U stanu u potkrovlju zgrade u Kosovskoj ulici u Beogradu izbio je požar Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Slobodan Kotur (40), vatrogasac prve čete spasilačkog bataljona Zvezdre kaže da je požar u Kosovskoj ulici bio jedan od težih intervencija.

On je u sredu učetsvovao u dramatičnoj akciji gašenja požara na krovu zgrade u Kosovskoj ulici u centru Beograda.

- Strah nam pomaže da budemo oprezniji. Pravi heroji su u stvari supruge i deca vatrogasaca jer nas u požaru drži taj adrenalin. Kad smo stigli, plamen je već bio zahvatio dve prostorije. Goreo je tavan i krov je počeo da se obrušava - priča hrabri vatrogasac i objašnjava da je on sve vreme držao za butine kolegu Dragana, koji je stajao na simsu i sa spoljašnje strane gasio požar.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ovaj hrabri čovek navodi da je dok je držao kolegu oko njih bilo mnogo plamena i da je postojala opasnost da se taj krov obruši na sve kolege koje su bile unutra.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Moram priznati da sam se više plašio za kolegu nego sa sebe. Svi mi smo i mnogo više od kolega kad smo na terenu jer mi idemo tamo odakle svi beže - kaže Kotur.

Slobodan je oženjen i ima četvoro maloletne dece. Petar najmlađi član ima dve i po godine. Supruga mu je diplomirani inženjer i radi u Republičkom seizmološkom zavodu.

- Mi smo porodica za katastrofu - kroz osmeh kaže vatrogasac koji ovaj posao radi 12 godina i kaže da ne bi radio ništa drugo.

( Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA