DOBRA VEST: "Bebi-servis" neće biti ukinut

Bebi-servis postoji od 1988. godine, a trenutno funkcioniše na opštini Stari grad, za celu teritoriju Beograda. On je od tada funkcionisao na osnovu samoupravnog sporazuma, što nije bilo u skladu sa zakonom

  • 1

Grad Beograd će zadržati uslugu Bebi-servisa, na koju roditelji u gradu već decenijama unazad mogu da računaju.

VAŠA BEBA NE PRESTAJE DA PLAČE? Evo kako da je umirite za samo 20 SEKUNDI! (VIDEO)

Gradonačelnik Siniša Mali insistira na tome da se ova usluga ne ukida i da se usaglasi sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, tako da aktivno razmatramo modele funkcionisanja, rekla je danas sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, povodom navoda u medijima da će Grad Beograd ukinuti uslugu Bebi-servisa.

Ona je dodala da će, u razgovorima se Sekretarijatom za finansije, do kraja nedelje biti pronađeno rešenje.

- Neophodno je da preciziramo i jasno definišemo načine na koje će da funkcioniše usluga Bebi-servisa u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Beograđani su već tri decenije unazad navikli da imaju mogućnost da svoju decu povere na čuvanje državnim bebisiterkama i tako će biti i nadalje - zaključila je Snežana Đurić.

Bebi-servis postoji od 1988. godine, a trenutno funkcioniše na opštini Stari grad, za celu teritoriju Beograda. On je od tada funkcionisao na osnovu samoupravnog sporazuma, što nije bilo u skladu sa zakonom.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakon

    8. decembar 2015 | 20:19

    A zasto lepo ne objasnite sta to znaci..ili to vazi sano za Beogradjane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA