DANI MOSKVE U SEPTEMBRU U BEOGRADU: Otvaraju se dve restaurirane zgrade! (FOTO)

Gradonačelnik Mali je ambasadoru Čepurinu predao pismo upućeno Sergeju Čerjominu, ministru u Vladi Moskve i rukovodiocu Odeljenja za spoljno-ekonomske i međunarodne veze u Gradu Moskvi, u kome se definišu osnovni elementi ovog privrednog i kulturnog događaja od izuzetnog značaja

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je u Starom dvoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom na temu manifestacije "Dani Moskve" koja će biti održana u Beogradu u septembru 2016. godine.

 

Tom prilikom gradonačelnik Mali je ambasadoru Čepurinu predao pismo upućeno Sergeju Čerjominu, ministru u Vladi Moskve i rukovodiocu Odeljenja za spoljno-ekonomske i međunarodne veze u Gradu Moskvi, u kome se definišu osnovni elementi ovog privrednog i kulturnog događaja od izuzetnog značaja. Dogovoreno je da se na polju kulturne saradnje tokom 2016. godine organizuje postavljanje spomenika znamenitom ruskom arhitekti Krasnovu u Beogradu.

 

Dogovoreno je, takođe, da se tokom planirane posete gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina Beogradu, za vreme održavanja "Dana Moskve", svečano otvore dve restaurirane zgrade u Beogradu, rad ruskih autora, a čiju restauraciju će finansirati Naftna industrija Srbije, kao donaciju Gradu Beogradu.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Sagovornici su se složili da je saradnja dve prestonice na veoma visokom nivou.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anon

    12. decembar 2015 | 13:29

    Zato što Srbi svoju slavnu istoriju, časnu veru, crvena slova i datume ne prodaju za novce kao Hrvati.

  • Trig

    12. decembar 2015 | 16:05

    Ha,ha,jadnici.Kakve veze vi sa Bogom imate?Vi da u Boga verujete ne bi vam proslost plivala u krvi staraca,zena i dece.Samo sto dalje od nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA