BEOGRAD SVETLI ZA KOSOVO: Pogledajte najlepše srpske svetinje na Skupštini grada (FOTO) (VIDEO)

U narednih godinu dana, od novembra 2015. do oktobra 2016, kroz šest premijera i trideset projekcija, fasada Starog dvora će se koristiti kao scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta

  • 3

Na zgradi Skupštine grada Beograda, u organizaciji gupe "Ohillusions" počela je besplatna premijera 4D projekcije u okviru projekta "Kulturizacija" na temu "Srpska srednjovekovna umetnost na Kosovu i Metohiji", čiji je autor dr Dušan Jovović. 

OVO NE SMETE PROPUSTITI: Srpske svetinje s Kosova na Skupštini grada! (FOTO) (VIDEO)

Projekat "Kulturizacija" u potpunosti je donacija grupe "Ohillusions", a Grad Beograd je dao podršku isključivo u pružanju mogućnosti da se projekcije prezentuju u Skupštini grada, kako bi što više građana moglo da ih pogleda.

Foto: ohillusions.com Foto: ohillusions.com

Kao svoj doprinos globalnoj akciji #NoKosovoUnesco i ukazivanje da Srbiji tek predstoji uporna borba kako bi zaštitila svoje kulturno nasleđe, kroz 4D mapiranje organizatori će prikazati svo srpsko nacionalno blago sa KiM: od fresko slikarstva do arhitekture manastira i crkvi.

Foto: ohillusions.com Foto: ohillusions.com

U narednih godinu dana, od novembra 2015. do oktobra 2016, kroz šest premijera i trideset projekcija, fasada Starog dvora će se koristiti kao scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta.

Grupa "Ohillusions" želi ovim projekcijama da apeluje na javnost o važnosti očuvanja srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срба

    26. decembar 2015 | 23:07

    Прелепо,све похвале !!!

  • Lazar

    27. decembar 2015 | 00:03

    Za Kosovo i Metohiju! Metohiju uvek zaboravite :(

  • Goca

    27. decembar 2015 | 01:14

    Prelepo, odusevljena sam i jako mi je zao sto nisam iz Bg da prisustujem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA