≫ 

SINIŠA MALI VOZIO METRO U TEHERANU: Nisam do sada upravljao ovom kompozicijom, bilo je impresivno!

Gradonačelnik Beograda je rekao da će do kraja godine biti urađen projekat za prve tri linije beogradskog metroa, nakon čega će krenuti izbor izvođača

  • 9

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali upravljao je danas, prilikom obilaska metroa u Teheranu, kompozicijom podzemne železnice, vozeći kroz nekoliko stanica.

Mali je u službenoj poseti Teheranu, a domaćini, koji su ga danas uputili u to kako funkcioniše saobraćaj u glavnom gradu Irana, u kojem se svakog dana na ulicama nađe dva miliona vozila, omogućili su mu da upravlja jednom kompozicijom metroa.

Gradonačelnik Beograda najavio veću bezbednost mališana u vrtićima

Bilo je impresivno - rekao je Mali.

On je objasnio da, inače, ima iskustvo u upravljanju svim prevoznim sredstvima, ali mu je ovo bila prva, jedinstvena prilika da "vozi" metro.

Nisam do sada upravljao kompozicijom metroa, a sada sam imao priliku da to uradim - rekao je Mali novinarima i zahvalio domaćinima koji su mu to omogućili.

Mali je, po obilasku Centra za kontrolu saobraćaja, naveo da je ceo teheranski metro proizvod domaće pameti, a da će Beograd moći da iskoristi deo njihovog iskustva.

BEOGRAD DOBIJA NOVO RUHO: Evo koje fasade će prve zablistati

Gradonačelnik je rekao da će do kraja godine biti urađen projekat za prve tri linije beogradskog metroa, nakon čega će krenuti izbor izvođača.

Teheran za sada ima pet linija metroa, koje su duge oko 200 kilometara, a u naredna dva meseca planirano je otvaranje još dve, dok bi za godinu dana trebalo da ima metro linije u dužini od 300 kilometara.

Žene i muškarci mogu da se voze zajedno u jednoj kompoziciji, ali su u metrou prva dva i poslednji vagon predviđeni samo za žene, koje žele da se voze bez prisustva muškaraca.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krezubin Mehta

    10. septembar 2016 | 13:01

    Ljudi, on upravlja kompozicijom, on je - dirigent.

  • Vozac

    10. septembar 2016 | 13:59

    Znqci za tri godine metro u Bg.. Bravoooo.. Mozda bude neka stanica direktno za centar 'beograd na vodi". Taman da sve bude gotovo zajedno hahahhaahahahhahahahahahhahahahhahahahahahahhahahaah

  • Kiki

    10. septembar 2016 | 15:10

    A el isao preko Bugarske da obidje svoje investicije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA