NAJTOPLIJA VEST DANA: Doneta odluka, nećemo čekati 15. oktobar da počne grejanje

Zbog trenutne meteorološke situacije, radijatori će već danas poslepodne biti topli, saopštile su "Beogradske elektrane"

  • 29

Grejna sezona u Srbiji trebalo bi da počne tek 15. oktobra, međutim, s obzirom na to da se građani koji imaju centralno grejanje smrzavaju i ujutru i uveče zbog niskih temperatura iako ga plaćaju tokom cele godine, radijatori će biti topli već danas, kako su saopštile "Beogradske elektrane ". 

RADIJATORI HLADNI SAMO DO PONEDELJKA: Više se nećemo smrzavati!

U Srbiji je danas izmereno 0 stepeni, pogledajte koliko treba da bude da bi grejna sezona počela ranije

Zbog trenutne meteorološke situacije, svi toplotni izvori "Beogradskih elektrana“ od danas, 6. oktobra 2016. godine, prešli su u režim toplih-funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što za potrošače znači da će im, pored provere funkcionalnosti sistema, biti i isporučivana toplotna energija. Naime, i tokom toplih-funkcionalnih proba, biće proveravan rad toplana i kotlarnica, toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, da bi sistem, koji je u većem delu mirovao pet meseci i na kojem su rađeni remontni radovi, bio što spremniji za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra. Naglašavamo, prvi efekti toplih-funkcionalnih proba, kod većine potrošača, danas se mogu se očekivati u popodnevnim časovima - navodi se u saopštenju "Beogradskih elektrana".

U njemu se dodaje da će dispečerski centar – Služba za prijem reklamacija, do 15. oktobra, primati isključivo reklamacije potrošača koje se odnose na curenje vode iz instalacija, a ne i za negrejanje:

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Beogradske elektrane danas počinju grejne probe

- Zbog toga korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno treba da obrate pažnju na ispravnost svojih instalacija u objektu i ukoliko primete curenje vode iz instalacija kvar treba da prijave Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija pozivom na broj telefona 011/20-93-100 ili 0800-111-201.

ODJAVA SA CENTRALNOG GREJANJA SAMO DO 1. OKTOBRA: Cena zavisi od grada do grada, od 0 do 13.000 dinara!

Ova vest definitvno je obradovaće sve korisnike centralnog grejanja koji ovu uslugu plaćaju tokom cele godine, a opet se smrzavaju dok ne počne grejna sezona.

Zbog takve politike, ne tako mali broj građana počeo je da se odjavljuje sa grejanja i prelazi na struju, pelat i drva. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    6. oktobar 2016 | 13:21

    Celo jutro slusam o "toplim probama" u Kragujevcu. Nema ni T od topli, a kamoli grejanja. Svake godine ista prica, bitno je da se cele godine placa grejanje, da cele zime pucaju cevi, da su ulice raskopane kao da se spremamo za rat pa kopamo rovove...a grejanje, pa grejacemo se na dah, duvacemo u sake.

  • Groficaofica

    6. oktobar 2016 | 13:59

    Konacnoooooo,portrosismo struju grejuci se ,a grejanje placamo cele godine!

  • Mira

    6. oktobar 2016 | 13:57

    Koliko para uzimaju za grejanje i jos bi trebalo na 2stepena da cekaju 15-ti? Kad budu minusi 17 stepeni ce nam biti da nas caste, sem ako u komsiluku ne stanuju budzovani, onda imate srece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA