≫ 

Evo kako da izdate stan za Novu godinu i da zaradite i do 1.000 evra!

Ukoliko imate stan u Beogradu možete dobro da zaradite ako svoj ustupite nekome na 2-3 noćenja, a ukoliko to uradite pred praznike kada su cene izdavanja i duplo skuplje, računajte da ste dobro prošli

  • 1

Iako se stanodavci i agencije za izdavanje stanova ne bave kratkoročnim izdavanjem nekretnina moramo priznati da je varijanta "stan na dan" sve popularnija u prestonici, naročito pred praznike.

 

U ovom gradu u Srbiji stan možete da kupite za manje od 7.000 evra!

 

Da ovaj biznis cveta u Beogradu pokazuje i veliki broj agencija specijalizovanih za kratkoročno izdavanje stanova, a cene mogu da idu od 30 za prosečne stanove, pa do skoro 1.000 evra za luksuzne apartmane.

 

Dakle, ukoliko imate stan u Beogradu možete dobro da zaradite ako svoj ustupite nekome na 2-3 noćenja, a ukoliko to uradite pred praznike kada su cene izdavanja i duplo skuplje, računajte da ste dobro prošli.

 

- Sve je već rezervisano za Novu godinu, ostalo je još nekoliko stanova na Novom Beogradu. Najviše se izdaje gornji Dorćol, Novi Beograd, centar i Vračar. Cene su za Novu godinu skuplje, nego ostalim danima, pa se kreću od minimun 50 evra, stan za dvoje, do 200 evra stan za šestoro. Ima i onih od 1.000 evra, ali to su baš luksuzni apartmani. Dosta mladih traži ovakvu vrstu stanova, i prvo što traže jeste obezbeđen parking.

 

- Kada je u pitanju ovako kratkoročno izdavanje, cene jesu veće, ali uvek postoji rizik od obijanja, uništavanja nameštaja ili ne daj bože demoliranja stana  - kaže vlasnik jedne od agencija za izdavanje.

 

Evo kakvo vreme će biti u novogodišnjoj noći, a kakvo za reprizu!

 

Ovo je i dobar izvor zarade za vlasnike nekretnina jer bi, ukoliko bi stan izdali na mesec dana, zaradili do 300 evra, dok izdajući na dan mesečno prihoduju od 600, pa sve do 1.000 evra.

 

Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic, Profimedia

Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic, Profimedia

 

Gazde u Srbiji od kirija podstanara utaje čak 50 miliona evra!

 

Prema nekim procenama, u Beogradu ima oko 1.500 stanova koji se izdaju na dan.

 

Moramo da vas razočaramo ako ste hteli da ovim putem zaradite od Nove godine, a imate stan na nepoželjnoj lokaciji. Stanovi na periferiji, udaljeni od centra, ne prolaze u redu za ovakvu vrstu izdavanja.

 

 

Tako smo pozvali jednu agenciju i rekli:

 

- Dobar dan, imam stan u Ripnju, a videla sam na vašem sajtu da se bavite izdavanjem stanova na nekoliko dana.

 

- Da, bavimo se... Nažalost, Ripanj nije zanimljiv klijentima, tako da ne možemo da vam pomognemo  - kaže nam kol-operater sa druge strane.

 

Šta vi mislite o izdavanju ovih stanova?

 

(I.L. i.lazic@telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    13. decembar 2016 | 16:38

    To samo izdavati stan u kom ne živite. A da izdajem svoj stan i da mi legne u moj krevet svako ili da mi koristi kupatilo i sl, neka hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA