≫ 

Beograd će uskoro biti JOŠ LEPŠI: Slavija čeka neimare, ali i Bulevar i Ruzveltova

Projekat unapređenja javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture na ove četiri lokacije finansiraće se sredstavima iz kredita EBRD-a, a deo sredstava je od granta Evropske Unije koji se administrira preko Evropske Investicione Banke

  • 8

Agencija za investicije i stanovanje na sajtu gradske uprave objavila je poziv za dostavljanje ponuda, za izvođenje radova na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj i ulici Mije Kovačevića, rekao je za "Novosti" gradski menadžer Goran Vesić.

Još se čekaju izvođači za drugu fazu rekonstrukcije Slavije

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave Vesić je objasnio da je tenderski poziv objavljen i na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj, koja će kroz zajam sufinansirati te infrastrukturne radove.

Zanteresovane firme takmičiće se da dobiju ugovor za rekonstrukciju dvokolosečne tramvajske pruge, kontaktne mreže, kolovozne konstrukcije i komunalne infrastrukture na Trgu Slavija, površine oko 14.000 metara kvadratnih.

Počeli radovi na izgradnji muzičke fontane na Slaviji i trajaće 155 dana

Izvođač radova biće potreban i za uređenje 947 metara Bulevara oslobođenja, od Slavije do Veterinarskog fakulteta. Deonica Ruzveltova -Mije Kovačevića, dugačka je 1.534 metra.

- Posao mora da bude urađen hirurški prezizno, uz najmanje moguće smetnje ljudima. Slaviji ne sme da se desi ni jedna greška kakva se dešavala na tenderu za Ulicu vojvode Stepe. Slavija je jedan od najvažniji projekata koji se radi jer je to najzahtevnija rekonstrukcija, zbog saobraćaja i činjenice da ovim potezom dnevno prođe između 70 i 80 hiljada pešaka - rekao je Vesić, saopštila je gradska Informativna služba.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, uslovi tendera su oštri kako bi se dobio izvođač koji može da završi posao. Radovi će uključiti i odvodnjavanje tramvajske baštice, kolovoza i trotoara, novu kontaktnu mrežu, saobraćajnu signalizaciju i opremu, javno osvetljenje, elektro-energetske instalacije i izmeštanje i zaštitu postojećeg vodovoda, kanalizacije, toplovoda i telekom kablova.

Ovo pitanje najviše muči Beograđane: Da li će radovi na Slaviji remetiti saobraćaj?

Da bi se kvalifikovali za dobijanje ugovora, ponuđači moraju da u poslednjih pet godina, kao glavni izvođači su imali posao vredniji od 35 miliona evra. Potencijalni izvođač radova mora da ima na raspolaganju likvidna sredstva, neopterećene nekretnine, kreditne linije i dovoljno novca da omogući nesmetanu dinamiku priliva para po ugovoru, za period od četiri meseca, procenjeno na ne manje od ekvivalentnog iznosa od osam miliona evra.

U uslovima se navodi da potencijalni izvođač radova mora da ima uspešno iskustvo kao glavni izvođač na realizaciji najmanje tri projekta, svaki ugovor vrednosti od najmanje 15.000.000 evra koji su uspešno završeni.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svi zainteresovani ponuđači moraju da ponude garanciju od 50 miliona dinara. Predtenderski sastanak će se održati 10. januara 2017. godine u zgradi Gradske uprave,a ponude mogu da se dostave do 7. februara sledeće godine.

BEOGRAĐANI, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Radovi na fontani Slavija počinju 3. decembra i trajaće do maja

Projekat unapređenja javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture na ove četiri lokacije finansiraće se sredstavima iz kredita EBRD-a, a deo sredstava je od granta Evropske Unije koji se administrira preko Evropske Investicione Banke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oldy

    19. decembar 2016 | 11:21

    Ne treba praviti fontanu koja zimi nece da radi pa ce izgledati jadno, vec sagraditi Trijumfalnu kapiju kavih ima u svetu, naravno da ne lici ni na jednu. Takodje treba graditi pesacke mostove koji nisu skupi, a prvi bi trebao da spoji Donji Kalemegdan sa Uscem

  • ATIMUS

    19. decembar 2016 | 11:45

    Divlja gradnja cveta ometanja ....i lep grad ? Grad kojeg su oblikovale i oblikuju i dalje primitivne izbeglice iz hrvatske bosne gde se slepaju i domaci primitivci a zahvaljujuci vrlo uspesnim njihovim rusenjem pravnog poredka ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA