U Beogradu trenutno 8.500 dece čeka na mesto u vrtićima, ali roditelje očekuju dobre vesti

Racionalizacijom ćemo uskoro rešiti oko 2.000 mesta u vrtićima

  • 4

Gradski menadžer Goran Vesić i članica Gradskog veća Tanja Popović prisustvovali su danas u Osnovnoj školi „Đuro Strugar” na Novom Beogradu obeležavanju Maslenice, ruskog narodnog praznika kojim se ispraća zima i dočekuje proleće.

Vesić: Glas za Vučića je glas za stabilnost i prosperitet

Kontrolori Busplusa počeli da pišu PREKRŠAJNE naloge: Možete da zaglavite zatvor i do 6 dana!

Manifestaciji u organizaciji učenika i nastavnika ove škole prisustvovali su v.d. gradskog sekretara za privredu Milinko Veličković i predstavnici Ambasade Ruske Federacije.

Goran Vesić je podsetio da je ova škola prvobitnim planom mreže škola trebalo da bude ukinuta, ali da su se roditelji organizovali i u saradnji sa Gradom Beogradom je nađeno najbolje rešenje kako bi škola nastavila sa radom.

– Tokom razgovora sa Tanjom Popović i Milinkom Veličkovićem zajedno smo došli do zaključka da su roditelji potpuno u pravu i da je postojalo bolje rešenje. Tako će se iz ove škole 1. septembra iseliti Politehnička škola, a na njihovo mesto ući će skoro 200 predškolaca, čime će se zadržati osnovna škola, a i predškolci će početi da se privikavaju na zgradu u kojoj će provesti narednih osam godina školovanja – istakao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Vesić je naglasio i da će, racionalizacijom mreže škola, koja će stupiti na snagu 1. septembra, Beograd dobiti skoro 2.000 novih mesta u vrtićima.

– U ovom trenutku oko 8.500 dece čeka na mesto u vrtićima, od čega 3.000 u prioritetu. Ovom racionalizacijom rešićemo oko 2.000 mesta, a ministar Šarčević, uz veliku podršku premijera Vučića, uspeo je da obezbedi 50 miliona evra od Svetske banke, koji su namenjeni za predškolske ustanove. Mi se nadamo da ćemo za Beograd uspeti da povučemo oko 15 miliona, čime bismo u narednih nekoliko godina uspeli da stvorimo još nekoliko hiljada novih mesta – istakao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predstavnik Saveta roditelja OŠ „Đuro Strugar” Goran Knežević zahvalio je gradskim funkcionerima koji su pomogli da ova škola opstane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    24. februar 2017 | 13:24

    Kada je pre par godina otvoreno i obnovljeno nekoliko vrtića ipak je ostalo još oko 5 000 dece prekobrojno. Tada su pojedinci napali gradsku vlast i gradonačelnika Đilasa da su nesposobni. Sada preko 8 000 dece nema smeštaj - ali nikom ništa. Šta ti je politika! Deca se rađaju, hvala bogu, i smeštaj u vrtiće ne može da se reši nekom jednokratnom akcijom.

  • kakva bre

    25. februar 2017 | 10:23

    racionalizacija??? pa sprecite lopove da kradu vise od ovog jadnog naroda,pa izgradite vrtice!!!! napravite bre neki vrtic! majmun bi shvatio da se beograd siri,da raste broj ljudi i da treba graditi nove vrtice! promenite plan beograda na vodi,pa umesto jedne od 100 imaginarnih zgrada uglavite jedan veeeeeeliki vrtic,gde cemo dovoditi decu,makar isli i sa arapima koji ce biti tu! stoka je na vlasti! sve na terazije pa po kratkom postupku!

  • ZLATARAC

    24. februar 2017 | 15:31

    Imam troje dece.Dvoje mladjih ne mogu nikako da upisem u vrtic iako supruga kao lekar radi u Hitnoj kao lekar 110 km od Beograda.Ja sam preduzetnik.Radim veoma specifican posao.I ne moze...A znam vise njih koji su preko veze upisani a roditelji nezaposleni.E moja Srbijo...A natalitet pada.I budi pametan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA