Beograd je jedan od najčešće bombardovanih gradova u 20. veku

Socijalisti navode i da imaju obavezu prema budućim generacijama da se sećaju i da ne zaborave sve užase i strahote kroz koje su prolazili građani Srbije

  • 8

Socijalistička partija Srbije danas je, povodom 76 godina od kada je nacistička Nemačka bombardovala Beograd, da je glavni grad Srbije jedan od najčešće bombardovanih gradova u 20. veku.

Beograd bombardovan zbog sujete Adolfa Hitlera: To je bila njegova lična osveta! (FOTO)

- Današnja pokolenja moraju da znaju istinu - da je Beograd jedan od najčešće bombardovanih gradova u 20. veku, pri čemu nije bilo selektivnosti kada su u pitanju ciljevi, pa su takozvane kolateralne štete bile ogromne, bombardovan je čak četiri puta, što znači da ga je svaka generacija doživela  -  kaže se u saopštenju SPS.

Socijalisti ističu da je napad počeo bez objave rata, u ranim jutarnjim satima, dok je ogromna većina stanovnika spavala i podvlače da je Beograd pretrpeo neprocenjivu ljudsku i materijalnu štetu.

Navode i da imaju obavezu prema budućim generacijama da se seća i ne zaboravi sve užase i strahote kroz koje su prolazili građani Srbije kako nam se takve stvari više nikada ne bi ponovile.

- Socijalistička partija Srbije je ponosna na svoju antifašističku prošlost, silinu otpora i brojne žrtve koje je naš narod dao, ali se nada da više nećemo morati da ginemo za Srbiju, već da živimo i radimo za nju - rečeno je u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. april 2017 | 18:11

    27MARTA SMO REKLI HITLERU BOLJE RAT NEGO PAKT PO NAGOVORU ENGLEZA A TU SU BILE I JOSKINE KOMUNJARE PA SU NAS BOMBARDOVALI NA DANASNJI DAN!! NA KRAJU RATA SU NAS NASI SAVEZNICI OPET BOMBARDOVALI U ZNAK ZAHVALNOSTI JOS GORE NEGO NEMCI!!! NIJE MI SAMO JASNO DALI SU TADA BILI HAJ -POD UTICAJRM NARKOTIKA!!! U GLAVNOM KAKO GOD OKRENES SRBI SU STRADALI!!

  • Ljubo

    6. april 2017 | 19:36

    Srbija mora mora mora da kupi sistem za odbranu svoje teritorije. S300 ili S400. Dosta je bilo iživljavanja od strane fašista.

  • Teo

    6. april 2017 | 19:22

    Ima li ko ga nije bombardovao? Od saveznika do okupatora, a u poslednje vreme, i sami ga "razvaljujemo" kako bi se približili moralu i idealu onih koji su ga rušili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA