100 parova stalo na ludi kamen na kolektivnom venčanju u Beogradu: Ali svi su gledali u jednog crnca (FOTO)

Mladenci su od hotela "Moskva" došli ispred Starog dvora praćeni muzikom orkestra, a zatim su pred matičarkom, gotovo u glas izgovorili sudbonosno "da" i zaplesali valcer

  • 4

Skoro 100 parova stalo je danas na "ludi kamen" na Kolektivnom venčanju ispred Starog dvora u Beogradu.

VENČANJE GODINE: Udala se Pipa Midlton, ovako izgleda venčanica od 50.000 evra o kojoj priča CEO SVET! (FOTO)

Mladenci su od hotela "Moskva" došli ispred Starog dvora praćeni muzikom orkestra, a zatim su pred matičarkom, gotovo u glas izgovorili sudbonosno "da" i zaplesali valcer.

Čestitke i sreću u zajedničkom životu poželeo im je i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović koji je poručio da je porodica osnov našeg duštva i da moramo da čuvamo i negujemo porodicu.

- Svi koji danas stupaju u brak daju divnu poruku da treba da čuvamo porodicu, ali i da treba da pomognemo parovima koji se venčavaju, posebno mladima - rekao je Mladenović.

U tom smislu, on je podsetio da je Grad izašao u susret Beograđanima koji će ove godine dobiti prinove, pa će sve porodilje, nakon rebalansa budžeta, dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

Među njima je i par u kojem je jedan crnac mladoženja, što je izazvalo opštu znatiželju i poglede.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- To je simbolično, ali svi moramo da pokažemo da želimo da pomognemo da se deca rađaju, da nas bude što više i da na taj način ljudima koji stupaju u brak čestitamo i pomognemo - rekao je Mladenović.

Prvo Kolektivno venčanje održano je 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja i od tada se organizuje jednom godišnje, uvek u maju.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

- To je bio simbol otpora u tom trenutku - da se veliki broj parova venča u glavom gradu i da na taj način pokažemo da u Srbiji život ne može da zamre ni kada se ona bombarduje - rekao je Mladenović.

Tradicija se nastavila, i danas je Kolektivno venčanje održano 19. put.

Grad Beograd je podržava otvaranjem Starog dvora i pružanjem domaćinstva, kako bi taj svečani dan bio još lepši, dodao je Mladenović.

Svaki par, kako je ranije najavljeno, dobiće poklon od sponzora, a najsrećniji će u nagradnoj igri osvojiti i jedno od putovanja, u Vrnjačku ili Kuršumlijsku banju.

Cilj kolektivnog venčanja je promovisanje bračne zajednice, ali i obogaćenje kulturnog i turističkog i sadržaja Beograda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    21. maj 2017 | 15:06

    Zivi bili,sretni i veseli,decu izrodili,unuke u veselji i zdravlju docekali...ma lepo bre videti,srce ko Avala...i sretno i veselo svima po 1000 puta!!!

  • andjela

    21. maj 2017 | 23:21

    Nek'im je sa srecom.inace,koliko mogu da primetim sve ili skoro sve mlade su u drugom stanju,to je izgleda glavni razlog da se parovi odluce na brak.

  • MilosNS

    28. maj 2017 | 22:54

    A što baš za crnca? Cccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA