≫ 

Beograd bez problema vodosnadbevanja uprkos visokim temperaturama

Govoreći o proslavi 800 godina od krunisanja prvog srpskog kralja Stefana Nemanje Prvovenčanog on je rekao da Skupština grada organizuje trodnevni multimedijalni spektakl Nemanjića na zgradi Starog dvora u petak, subotu i nedelju 14,15,16. jula od 21 sat

  • 1
Panorama Beograda - voda, česma, nestanak vode Foto: Milena Đorđević, Pixabay

Beograd na ovako visokim temperaturama nema problema sa vodosnadbevanjem, kaže gradski menadžer Goran Vesić i dodaje da za to treba odati priznanje JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" koji funkcionioše besprekorno.

Završeni radovi na Makišu: Ceo Beograd sada ima vodu koja je kvalitetnija od mnogih flaširanih!

Sistem koji milionima ljudi vraća normalan i zdrav život: Pekingu fali voda, pa dobija preko dve milijarde kubika preusmerenih iz reke Jangce (FOTO)

- Pogledajte šta se dešava u drugim gradovima u okruženju - rekao je Vesić i dodao da je Beograd prošle godine imao problem u vodosnadbevanju u podavalskim naseljima, ali da je problem rešen i da ove godine problema nema.

- Naravno, apelujem na građane u prigradskim opštinama da ne zalivaju bašte, ne pune male bazene, ta voda treba ljudima. U Barajevu nemamo alternativu za snadbevanje i to sa rešavamo - rekao je Vesić.

Govoreći o proslavi 800 godina od krunisanja prvog srpskog kralja Stefana Nemanje Prvovenčanog on je rekao da Skupština grada organizuje trodnevni multimedijalni spektakl Nemanjića na zgradi Starog dvora u petak, subotu i nedelju 14,15,16. jula od 21 sat.

- Na predlog predsednika Srbije podićemo spomenik osnivaču srpske države Stefanu Nemanji. Siguran sam da ćemo u narednih nekoliko nedelja raspisati konkurs za idejno rešenje, da bi sledeće godine mogli da podignemo spomenik gde mu je mesto - na uglu Nemanjine i Kneza Miloša - rekao je gradski menadžer za TV Pink.

Naglašava da se Beograd i Srbija polako odužuju svojim velikanima, te je tako spomenik nedavno dobio i naučnik Milutin Milanković, a kralj Aleksandar Karadorđeviću dobio je desnu obalu Dunava od Brankovog mosta do hotela Jugoslavija da nosi njegovo ime.

Grad će, dodaje, obnovićete stepenište na malom Kalemegdanu, koje vodi od Francuske ambasade, delo prve žene arhitekte Jelisaveta Načić, a sredstva je obezbedila Turska agencija za razvoj (TIKA).

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Od velikih kulturnih projekata ističe preseljenje Muzej grada Beograd, zatim je u planu rekonstrukcija teatra Bojan Supica, kao i nastavak obnove fasada u Beogradu.

- Do sada je obnovljeno 120 fasada od planiranih 180. To je bila ideja tada premijera, a danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pozvao je gradonačelnika i mene da vidimo šta može da se uradi sa fasadama u Beogradu. Pola novca obnovu dala je Vlada Srbije - pojasnio je Vesić.

Osim obnove fasada, uređuju se pešačke zone, otvaraju nove garaže, a sve kako bi grad bio uređeniji.

Govoreći o akciji suzbijanja komaraca gradski menadžer je rekao da se sprovode, ali problem predstavljaju velika legla komaraca na kanalizacionim izlivima na Savi i Dzunavu, te da će se u narednih 10 godina uraditi pet fabrika za prečišćavanje otpadne vode, što će umanjiti problem sa komarcima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    11. jul 2017 | 11:18

    Ovo je laz. U Makisu vec danima nema vode. Jedva ima da se umijemo ujutro, o tusiranju u toku dana nema pojma. Tusiramo se posle ponoci i to jedva. Zalili smo se nebrojeno puta i nikom nista. Bitno je da ima vode u novinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA