KRIZA: Peciva uveče upola cene, narod u redovima

Ono što je nekada bilo nezamislivo, sad postaje ustaljena praksa sve većeg broja pekara u samom centru Beograda - ljudi uveče kupuju polubajato pecivo za sutra!

  • 11

U sve većem većem broju pekara u Beogradu je u ponudi da se nakon 17 ili 19 časova proizvodi prodaju upola cene!

Ono što je nekada bilo nezamislivo, sada postaje ustaljena praksa sve većeg broja pekara u samom centru srpske prestonice, pa tako možete nabaviti 100 grama žu-žua za 30 dinara, đevrek za 15, a rol-viršlu za 40 dinara.

U pitanju nisu sveži proizvodi, ali i bez obzira na to, "bajata" peciva imaju sve veći broj kupaca. U jednoj od pekara na Bulevaru kralja Aleksandra, navode da su se na ovaj potez odlučili pre nekoliko meseci.

- Nismo praktikovali takvu vrstu prodaje do kraja prošle zime. To da se peciva prodaju upola cene u večernjim satima je bilo karakteristično za pekare koje su na obodima grada, koje nemaju veliki promet, i čiji su se vlasnici dosetili da na originalan način povećaju promet. Međutim, kako je vreme prolazilo, sve veći broj pekara je počelo da sledi taj trend, pa se ponuda s pecivom po jeftinijoj ceni proširila svuda po gradu i došla do centralnih pekara - kaže prodavačica Branka.

U drugoj pekari, u blizini Cvetkove pijace, ističu da se do sada praktikovalo da se neprodati proizvodi prodaju poljoprivrednicima, koji bi bajatim pecivom hranili domaće životinje.

- Takav je bio slučaj s pecivom koje je stajalo nekoliko dana. Međutim, kriza je sve veća i ovakav potez se isplati i nama i kupcima. To je bio pun pogodak. Veći deo stvari ode, pogotovo mini-pice i rol-viršle. Njih gotovo nikada da ne ostane. Čak se formirala posebna grupa kupaca koja dolazi isključivo uveče, da bi na taj način kupovala. Tu nema ništa neobično. Neke stvari su veoma ukusne i kada ostanu do uveče neprodate. Probala sam, i veoma su ukusne - navodi Dušanka, koja radi u ovoj pekari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markan

    5. jul 2013 | 20:34

    Kriza je velika,to stoji!Ali ne vidim ništa sporno u ovome.Siromašan narod jede ne ostane gladan, hrana se ne baca,a i pekare pokriju trošak spravljanja proizvoda.I ja pojedem pecivo od juče,jer je greota da se baci.Nećemo glumiti snobove,dok je ovakvo vreme,treba preživeti i dočekati neka bolja vremena,kojima se svi nadamo.

  • johanbg

    5. jul 2013 | 21:15

    Pa pecivo (kifle,perece,djevreci...) mnogo su zdraviji i ukusniji kad odstoje bar jedan dan.Ja sam i do sad praktikovao da u pekarama kupujem popodne.

  • Lesa

    5. jul 2013 | 22:13

    Nema nista lepse od pogacica koja su malo odstajale,izgube svu onu mast i sa jogurtom,vrh vrhova!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA