Bilbord - odlična zarada za stanare

- Dobijamo 3.000 evra godišnje na ime dozvole da se postavi reklama na našu zgradu. Od tih para smo stavili neonske sijalice u zgradi, vinklovali motor lifta, krečili hodnik, uveli kamere i popravili interfon - kažu stanari jedne novobeogradske zgrade

  • 3

Nije loše imati reklamu na zgradi. Em svetli, em donosi pare!

Skupštine stanara zgrada mogu da zarade i do nekoliko hiljada evra od reklama na fasadi, što zavisi od lokacije zgrade, veličine reklame i perioda reklamiranja.

Ako se stambena zgrada nalazi na prometnom mestu, njeni stanari imaju mogućnost da ne plaćaju troškove održavanja liftova, hodnika, fasade.

Neophodno je da se više od 51 odsto stanara usaglasi da želi tzv. megabord na fasadi zgrade i da se onda skupština stanara, kao pravno lice, obrati reklamnoj agenciji.

- Dobijamo 3.000 evra godišnje. Prošle godine smo od tih para stavili neonske sijalice u zgradi, što nam je uštedelo struju, platili smo vinklovanje motora lifta, krečenje hodnika, uveli smo kamere i popravili interfon - kaže Zoran Mađarević, predsednik skupštine stanara novobeogradske zgrade s reklamom na krovu.

Precizan broj ovakvih reklama u gradu ne postoji, jer se ne izdvajaju od ostalih, međutim, u jednoj beogradskoj agenciji procenjuju da ih ima oko 150 i da se ranije najviše tražio prostor na Terazijama ili u Knez Mihailovoj ulici, a da je danas pomama za Novim Beogradom.

Da bi se postavila reklama veća od dva kvadratna metra odobrenje daje Sekretarijat za saobraćaj, a za manje oglašivači se obraćaju opštinama.

- Komunalnu taksu od novembra prošle godine plaćaju samo preduzeća koja imaju promet veći od pedeset miliona dinara. U slučaju da komunalna inspekcija prijavi reklame bez dozvole, one se skidaju i pokreće se sudski postupak - kaže pomoćnik sekretara Zoran Marković.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • made in great britain

    3. septembar 2013 | 15:21

    I na sta ce grad liciti kad svaka zgrada bude imala svoju reklamu? Ionako je cela Srbija kao cirkus kao su svuda reklame istaknute. A kazna sledi za one sto suse ves na terasi???

  • Radex

    3. septembar 2013 | 16:33

    Postavljanje reklama odobrava opstina a ne stanari zgrada . Tako je bar u normalnim drzavama

  • filipj

    3. septembar 2013 | 16:44

    mogli bi bar od tih para da posle obnove fasade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA