ĐILAS: Izbori, ukoliko gradska vlast nema podršku

- Ukoliko neko smatra da nije dobro rađeno, mislim da Beograđani treba sami da se izjasne, a predložio sam i zakon po kome bi se gradonačelnici birali neposredno - rekao je gradonačelnik Beograda

  • 6

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas izjavio je da su izbori najbolje rešenje ukoliko koalicioni partnerni Demokratske stranke u Beogradu ne podržavaju više gradsku vlast, i poručio da ne želi da se bavi scenarijima za svoju smenu.

 

- Mislim da su izbori fer i demokratski. Ukoliko neko smatra da nije dobro rađeno, mislim da Beograđani treba sami da se izjasne, a predložio sam i zakon po kome bi se gradonačelnici birali neposredno - rekao je Ðilas nakon obilaska novog Doma zdravlja u Surčinu.

 

Na pitanje kakav scenario sutra očekuje na sednici Skupštine grada, Ðilas je rekao da su za njega "dva i dva, četiri" i da ne želi da se bavi scenarijima, jer bi u protivnom završio Fakultet dramskih umetnosti, a ne Mašinski fakultet.

 

On je rekao i da je njegov posao da radi 24 sata dok je gradonačlenik i da se tako i ponaša i nabrojao je rezultate koje je gradska vlast postigla u prethodnih pet godina. Ðilas smatra i da oni koji su bili deo vlasti, ali i opozicije u poslednjih pet godina treba da budu ponosni što su učestvovali u radu gradskog parlamenta.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Kure

    23. septembar 2013 | 13:30

    Ma za njih je drugo nešto, a ne izbori...

  • Boki

    23. septembar 2013 | 13:22

    Ne znam s kojim pravom oni haraju po Srbiji i skidaju opstinske vlasti koje su formirane na legitiman nacin. Znaci da zakon o lokalnoj vlasti nije dobro regulisan, kad vlast mimo izbora se moze menjati iz vrha drzave kako se kome cefne.

  • MilanCh

    23. septembar 2013 | 12:35

    Izbori jok, beze od njih jer bi izgubili. Ovako politicki mogu da siluju dok ne izadje na njihovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA