Srbiju tretiramo kao člana EU i to ćemo dokazati!

Komesar Evropske unije za regionalnu politiku Johanes Han došao je u Srbiju da prenese kako će EU sve učiniti da pomogne u situaciji koja je zadesila našu zemlju

  • 7

Komesar Evropske unije za regionalnu politiku Johanes Han poručio je danas da EU tretira Srbiju kao državu članicu i da će učiniti sve da to pokaže i pomogne Srbiji u ovoj situaciji, ocenivši da bi najkasnije za godinu dana "sve moglo da bude ponovo dovedeno u red".

Han je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Aleksandrom Vučićem rekao da je sada najbitnije da se identifikuju prioriteti i da se vidi kako i na koji način da se pomogne ugroženim područjima i stanovništvu koje je nasatradalo u poplavama.

On je rekao da je došao da narodu Srbije prenese da će EU sve učiniti da pomogne i dodao da određeni novac može već da bude korišćen za obnovu i sanaciju, ali da se ipak mora sačekati kako bi se uradile sve potrebne procene štete.

Han je podvukao da su eksperti EU zajedno sa srpskim ekspertima već počeli da rade na tome kako bi Srbija mogla što pre da aplicira za pomoć i kako bi se novac iz fondova stigla do ugroženih područja.

On je naveo da je jako teško govoriti o preciznim ciframa u ovom trenutku ali da je reč o svakako značajnoj količini novca koju će Srbija dobiti.

Han je poručio da će se svi potruditi da sve bude urađeno najbrže moguće i da za najmanje godinu dana sve bude dovedeno ponovo u red.

Evropski komesar je u ime EU, Evropske komisije, i evropske porodice uputio izraze saučešća porodicama nastradalih u poplavama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • njegon

    24. maj 2014 | 15:51

    Hahahahah kakva sala!!!! Evropa nas nikada nije volela , a tako ce i biti za 1000 godina!

  • Igor

    24. maj 2014 | 18:41

    Tretirate nas?Hehe...Nemojte da nas tretirate.

  • Milan

    24. maj 2014 | 17:15

    Ne tretirajte nas više, nego postavite da budemo ravnopravni sa Vama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA