VUČIĆ OŠTRO KRITIKOVAO DAČIĆA: Ivice izaberi vlast ili opoziciju!

- Pred Srbijom su izuzetno teške reforme koje moramo da sprovedemo i Vlada mora da bude jedinstvena da bi reforme bile uspešne. Rekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči: hoće li biti deo vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo - kaže premijer Srbije

  • 33

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić mora sam sa sobom da odluči da li će njegov SPS biti deo vladajuće koalicije ili će preći u opoziciju.

Vučić je ovakav stav izneo na sednici Vlade u sredu nakon kritika funkcionera SPS Branka Ružića na račun Vlade i Vučića povodom smena načelnika u policiji, ali i zbog sukoba premijera sa pojedinim stranim ambasadorima.

- Jasno sam poručio Ivici Dačiću da takvo ponašanje njegovih funkcionera neću da tolerišem i da kao vladajuća koalicija ne možemo tako da funkcionišemo. Pred Srbijom su izuzetno teške reforme koje moramo da sprovedemo i Vlada mora da bude jedinstvena da bi reforme bile uspešne. Rekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči: hoće li biti deo vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo - rekao je Vučić za "Blic".

On je istakao i da SNS nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS ovako ponašaju prema njima.

- Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS - kaže Vučić.

Na pitanje "Blica" kako je Dačić reagovao na ove kritike, Vučić je rekao: "Nikako nije reagovao. Ćutao je".

S druge strane, Dačić je za "Blic" rekao da je sa Vučićem razgovarao o izjavama pojedinih funkcionera SPS, ali da detalje ne želi da otkrije.

- Šta imam da kažem, rekao sam njemu, Vučiću, i o tome sigurno neću govoriti za medije - rekao je Dačić.

On je dodao i da je stav SPS poznat i da svako ko iznosi drugačije mišljenje iznosi svoj lični stav koji nema veze sa partijom.

- Uostalim, zato ću sazvati kongres SPS, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku - rekao je Ivica Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanislav

    27. jun 2014 | 07:07

    Kad im Šešelj dođe ima da ih razbaca ko stajsko đubrivo.

  • Mina Aleksic

    27. jun 2014 | 10:22

    Nema smisla ova kritika jer Dačiću je mesto na vlasti i to svi znaju. A stranku će već dovesti u red, kao i uvek.

  • Olja 00-

    27. jun 2014 | 10:07

    Jasno je odakle ove kritike, ali daj da se uozbiljimo i da vidimo - ko bi mogao da bude na vlasti sem Dačića i njegove stranke? Pa niko, nema...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA