HIT, ANKETA: Srbi ne znaju imena ministara, koliko ih je i da li poljoprivredu vodi muško ili žensko (VIDEO)

Koliko srpska javnost prati politička dešavanja govori činjenica da većina misli da je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, još uvek zadužena za resor energetike, a drugi, pak, ne znaju da li je ministarka poljoprivrede muškog ili ženskog pola

  • 21

Iako je u medijima prilično zastupljena politička scena Srbije, građani su ipak nedovoljno informisani. Pitali smo Beograđane da nam nabroje ministre u Vladi Srbije i zaključili smo da nisu upoznati sa njihovim imenima, kao ni sa resorima za koje su zaduženi. Zanimljivo je i to da mnogi ljudi čak, nisu bili sigurni da li u Nemanjinoj 11 sedi 10, 12, 16 ili 19 ministara.

I dok neki misle da je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, još uvek zadužena za resor energetike, drugi, pak, ne znaju da li je ministarka poljoprivrede muškog ili ženskog pola.

Pojedini anketirani građani nisu mogli da se sete imena Snežane Bogosavljević Bošković, ali znali su da ministarka poljoprivrede ima dva prezimena. Neki su nam, takođe, odgovorili da ne mogu da se imena "onog malog ministra što liči na Francuza, a zadužen je za finansije".

Ono što ostaje zagonetka je - zbog čega građani Srbije ne prate politiku? Pojedini su sugerisali "da je bolje dok ne znaju" ili "da ih ne zanima", dok su drugi govorili da je neizbežno zapamtiti imena ministara zbog njihove prisutnosti u medijima.

Međutim, niko nije rekao da ga zanima politika, da prati dešavanja na političkoj sceni i da je to razlog zbog koga je informisan.

Pogledajte video u kom Beograđani nabrajaju imena aktuelnih ministara u Vladi Srbije.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arhivator

    11. jul 2014 | 18:34

    Iskreno,ni Google vise ne zna ko je u Srbiji ministar.

  • Ajd dobro

    11. jul 2014 | 18:42

    Da mi imamo dobre i jake plate nebi nas zanimalo ni ko je predsednik drzave..

  • The Spatula

    11. jul 2014 | 17:51

    Kao da je bitno, kad su svi isti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA