Vujović: Smanjenje plata i penzija ne više od 10 odsto!

Ministar privrede je na konferenciji za novinare u Savezu ekonomista Srbije, rekao da je planirano da do 11. avgusta budu poznati svi parametri rebalansa budžeta i da budu dogovoreni na nivou vlade, svih ministarstava i sa MMF-om i dodao da će se Vlada srbije truditi da plate i penzije ne budu smanjene više od 10 odsto

  • 39

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da će rebalans budžeta biti pred poslanicima u Skupštini Srbije najkasnije do 15. septembra i da će u toj sedmici biti i usvojen. Vlada Srbije trudiće se da plate i penzije ne budu smanjene ni za dinar više od 10 odsto.

 

Vujović je na konferenciji za novinare u Savezu ekonomista Srbije, rekao da je planirano da do 11. avgusta budu poznati svi parametri rebalansa budžeta i da budu dogovoreni na nivou vlade, svih ministarstava i sa MMF-om, prenosi Tanjug.

 

- Plan je da rebalans budžeta bude u Skupštini najkasnije do 15. septembra i da bude usvojen u toj nedelji od 15. do 19. septembra - rekao je Vujović koji je i vršilac dužnosti ministra finansija.

 

 

Vujović je rekao da je važno da se rebalansom obezbedi dovoljno sredstava da se strukturne mere mogu realizovati - dovoljno sredstava za socijalne programe, nastavak politike davanja stimulacija, privlačanje novih investitora...

 

Ministar je naglasio da je rebalans prvi korak u krupnoj fiskalnoj konsolidaciji.

 

Vujović je rekao da će se Vlada Srbije truditi da plate i penzije ne budu smanjene ni za dinar više od 10 odsto.

 

On je nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića sa ekonomistima, privrednicima i bankarima u sedištu Saveza ekonominista Srbije rekao da će detalji tog smanjenja i drugih ekonomskih mera vlade biti poznati po završtku rebalsa budžeta.

 

Vujović je rekao i da će samo deo troškova biti prebačen na plate i penzije jer će, kako je naglasio, mere biti pre svega usmerene na smanjenje sive ekonomije i to najviše na šverc cigareta.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    25. jul 2014 | 14:23

    Dali mislite gospodo iz vlade, kako ce narod placati namete ako se smanje plate i penzije ?????? sve mi lici da ce ponoovo da ustane kuka i motika pa preko nečijih ledja da prošeta :-)

  • Milena Maric

    25. jul 2014 | 14:50

    Zar vas nije sramota da ove bedne plate i penzije smanjite, mozda niste svesni da ce izazvati burne reakcije, zaneliste se u svojoj moci i ne vidite dalje od nosa. Bahato, zar ne!

  • slavisa

    27. jul 2014 | 20:23

    Bravo!Sad smo uteseni,nije manje 25 vec 10.Dali je to varka?Lako je na ovaj nacin resiti probleme.Pravi ekonomista,uvek,trazi bolja resenja,ima ih na derugim mestima mnogo vise.Kako skinuti coveku penziju koja iznosi 12 000 din,a fiksne obaveze prema drzavi u proseku 1o.ooo.Gde je tu hrana,lekovi,minimum hemije,garderoba...Da li je utesno sto milion ljudi zivi kao u Bijafri?Mozda ce nekome pasti na pamet da te siromahe likvidiramo,pa ovi preostali sa platom od 240 000 din,i bogatstvom stecenim pljackom u "novo doba" ubrzo odu i na turisticko putovanje put meseca i marsa.Sve jedno gde.Srecno im bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA