Vučić pozvan da poseti Vatikan! (FOTO)

Nadbiskup Antonini preneo je poziv premijeru Srbije da poseti Vatikan, a predsednik Vlade Srbije je istakao da "ceni uravnoteženu poziciju Vatikana po svim regionalnim pitanjima i zahvalio je na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova"

  • 31

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je, tokom susreta sa papskim nuncijem Orlandom Antoninijem, zahvalio na nesebičnoj pomoći pruženoj tokom poplava, i istakao da ceni principijelan stav Vatikana o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Nadbiskup Antonini preneo je poziv Vučiću da poseti Vatikan, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

- Premijer Vučić zahvalio je sagovorniku na nesebičnoj pomoći koju su nam pružali tokom poplava i obavestio ga o ostvarenom napretku u obnovi poplavljenih područja - navodi se u saopštenju.

On je, kako se dodaje, takodje istakao da "ceni uravnoteženu poziciju Vatikana po svim regionalnim pitanjima i zahvalio je na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".

Papski nuncije Antonini je preneo da Karitas i dalje nastavlja da pruža pomoć i istakao da je najvažnije da se ljudi iz ugroženih područja duhovno oporave.

Teme razgovora Vučića i Antoninija bile su Sporazum o saradnji u oblasti visokog obrazovanja kao i o saradnji izmedju Narodne biblioteke i Vatikana, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana Smiljin

    20. oktobar 2014 | 16:00

    Verovatno se kosultovao sa Patrijarhom, u vezi te posete.

  • ona

    20. oktobar 2014 | 12:34

    Zasto da ne,samo oprezno,gledajte da vam zid bude blizu,cuvajte ledja i to je to.:-D

  • toplistanadrealista

    20. oktobar 2014 | 12:45

    Vatikan moze da se petlja u svaki sistem i u svaku drzavu! Ovo je nevjerovatno. Sta ce vucic tamo? O cemu da razgovaraju? Mozda o ekonomiji.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA