OTKRIVAMO NAJVEĆU TAJNU MILOŠEVIĆA: Ova bizarna stvar odredila je Slobinu sudbinu. Evo i koja je

Socijalistička partija Srbije u svojoj istoriji krije jedan zaista bizaran podatak, koji joj je možda i odredio sudbinu, ako ne njoj onda njenom lideru i osnivaču sigurno jeste, a evo i o čemu se radi

  • 28

Potpuno bizaran podatak krije istorija Socijalističke partije Srbije, a to je da je tu stranku njen osnivač Slobodan Milošević registrovao 5. oktobra 1990. godine baš na dan kada je deset godina kasnije "pao s vlasti" u masovnim demostracijama naroda i opozicije!

Kada se pogleda u istoriju Socijalističke partije Srbije vidi se da je ona osnovana 27.07.1990. godine ujedinjenjem tadašnjeg Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije. Jedan od njenih prvih vođa bio je Slobodan Milošević, koji je kao njen kandidat pobijedio i na prvim demokratskim izborima 1990. godine.

SPS je registrovana 27. jula 1990. godine na osnovu Zakona o političkim organizacijama (Službeni glasnik SRS, br. 37/90) koji nije dopuštao bilo kakvo pravno sledbeništvo, pojašnjava Fond za razvoj demokratije. Članom 5 tog zakona predviđena je samo jedna mogućnost za osnivanje političke organizacije, a to je saglasnost najmanje 100 punoletnih građana. Saglasno tom zakonu, na prvom kongresu socijalista održanom 16. jula 1990. usvojen je statut SPS-a koji je odredio da član stranke može da postane svako ko ima najmanje 16 godina a prihvata program i statut partije.

To su sve poznati podaci, međutim jedan veoma bizaran podatak krije se u moru činjenica koje su vezane za SPS, a to je da je Slobodan Milošević na saveznom nivou (tadašnja SRJ) registovao stranku tek 5. oktobra 1990. godine.

Da, baš 5. oktobra, na isti onaj dan kada je lider SPS-a 2000 - te godine bio srušen s vlasti od strane Demokratske opozicije Srbije u masovnim demonstracijama na ulicama Beograda, dan koji neki kažu da je označio i sam kraj političkog života Slobodana Miloševića!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • savica

    23. novembar 2014 | 13:40

    5 OKTOBRA 2000 NIJE PORAZEN MILOSEVIC NEGO CEO SRPSKI NAROD DOLASKOM OVIH D.S. LOPINA.

  • Srbislava

    23. novembar 2014 | 13:46

    Moj deda stric je clan Ruske AN i tada nam je rekao da se drzimo Slobe,jer svaki sledeci koji dodje vodice nas u propast i ropstvo.I dobro je rekao.

  • Nije ispravno

    23. novembar 2014 | 14:31

    Nije on registrovao stranku na dan kada je revolucijom ona skinuta sa vlasti.To je besmisleno.Već je revolucija bila na dan kad je on registrovao stranku.To nije isto.Nešto što se dogodilo na dan kad i nešto drugo može da ima neki značaj ali on tada nije mogao da zna šta će biti 10ak godina kasnije pa da pomera datum.Mada sve to nije ni značajno,ni bizarno niti ima ikakve veze i uticaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA