VLADA SRBIJE: I civilima u vojsci je zabranjeno članstvo u političkim strankama!

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojsci, s ciljem da se obezbedi efikasniji sistem komandovanja i funkcionisanja Vojske Srbije

  • 3

Vlada Srbije danas je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani, kojima se regulišu i preciziraju nadležnosti u cilju boljeg funkcionisanja sistema odbrane zemlje.

- Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojsci, s ciljem da se obezbedi efikasniji sistem komandovanja i funkcionisanja Vojske Srbije - saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predloženo je da se naziv vida Vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana izmeni u Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, kako bi se nastavila tradicija i kontinuitet ovog vida Vojske Srbije.

Izmenama zakona je predloženo da se zabrana članstva u političkim strankama odnosi na sve profesionalne pripadnike Vojske Srbije, kako na profesionalna vojna lica, tako i na civilna lica na službi u Vojsci Srbije, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Red zmaja

    12. decembar 2014 | 10:08

    Dok se ne reši status profesinalnih vojnika nema ni kvalitetne vojske! Ko je lud da ne štedi sebe kada zna da će ga isterati na ulicu sa napunjenih 40 godina ili i ranije ako se razboli. Toliko o brizi o vojniku...

  • 'Chicha

    13. decembar 2014 | 23:05

    A nije im zabranjeno da ginu za izdajnike,kurve pijanice i lopove koji ih pustaju niz vodu.

  • lady GAGA

    12. decembar 2014 | 00:02

    Ovo mi se svidja. Trebalo bi i u jos nekim institucijama Srbije uvesti zabrana clanstva u politickim strankama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA