JEDNOGLASNO! Dačić ponovo lider SPS (FOTO)

- Ovo je kraj prve etape, danas otvaramo drugu i sve što je za muzej treba da ide u muzej. Svako mora da doprinese i jednim glasom, jer je svako lider i nosi odgovornost - rekao je lider socijalista, koji je danas ponovo izabran za predsednika socijalista

  • 5

Ivica Dačić, koji je danas ponovo izabran za presednika Socijalističke partije Srbije, poručio je da ima čast i obavezu da SPS sačuva, ne samo kao stranku, već i kao ideju.

On je delegatima devetog Kongresa SPS-a, pod nazivom "Odgovorno za budućnost", obećao da će biti na čelu partije dok stranka od njega bude imala političke koristi i dok i sam ne postane oličenje prošlosti.

- Biću na čelu stranke dok ne stvorimo uslove da ovde budu neki novi lideri. Zato je potrebno ne samo da izvučemo pouke iz prošlosti nego i hrabrost za budućnost - rekao je Dačić.

On je dodao da će lično predložiti potpredsednike, članove Predsedništva i Izvršnog odbora na sledećioj sednici Glavnog odbora, podvukavši da to neće biti danas, jer je, kako je objasnio, težina kongresa takva da je neophodno dobro razmisliti.

Dačić je takođe naglasio da nije sklon da prihvati sve predloge koje je dobio od stranačkih organa.

- Nisam sklon da prihvatimn ono što ste predložili samo zato što niste hteli da se zamerate, ali to ne znači da ne prihvatam njih, moramo dobro da razmislimo sa čim ćemo pred narod. U Glavnom odboru stranke nekada je bilo šest, sedam akademika, a danas bi mi rekli ''pa oni nisu ni članovi mesne organizacije. Postoje viši interesi - rekao je Dačić.

Novi-stari predsednik SPS-a rekao je i da na narednim izborima očekuje bolji rezultat i socijalistima poručio da ne treba da odustanu od cilja a to je milion glasova, jer je to realno i njihova snaga.

Dačić je u završnom obraćanju delegatima više puta podvukao da su promene neophodne i da nisu "đavolsko delo", kao što je to prorok Muhamed govorio ali i da nije svaka promena na bolje.

- Ovo je kraj prve etape, danas otvaramo drugu i sve što je za muzej treba da ide u muzej. Svako mora da doprinese i jednim glasom, jer je svako lider i nosi odgovornost - rekao je Dačić.

On je delegatima preneo da je dugo razmišljao da li da prihvati kandidaturu za još jedan predsednički mandat jer je, kako je objasnio, došlo vreme za promene.

- To što sam prihvatio funkciju ne znači da se ja neću promeniti. Bići mnogo oštriji, moraću da trazim veću discilplinu, odgovornost, mudrost i novi duh SPS na svakom mestu - rekao je Dačić.

Završavajući obraćanje u svom maniru Dačić je ispričao da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima, kada objašnjava šta je to filigranski rad, kaže da je to olimpijska disciplina "dribling na malom prostoru".

- Mi nismo najjača stranka, moramo da budemo majstori i da postignemo gol u svakoj prilici - zaključio je Dačić.

Dačić je na devetom kongersu izabran aklamacijom, a na pitanje da li ima neko protiv ili uzdržan umesto uobičajenih odgovora flajerima, delegati su uglas oba puta odgovorili nema. Novi šef SPS-a čestitao je i rođendan dosadašnjem predsedniku Izvršnog odbora Branku Ružiću.

Dačić je ranije danas predstavio i novi logo stranke, a predsednik SNS-a i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je bio gost na kongresu, pozvao je socijaliste da zajedno nastave reforme koje su započeli.

- Radimo da bismo menjali Srbiju, da bismo bolje živeli i nadam se vašoj podršci. Siguran sam da zajedno možemo da uradimo mnogo na napretku zemlje - rekao je Vučić.

Evo kako izgleda novi logo SPS-a! (FOTO)

HIT: Dačić citirao Tita! Evo šta je rekao

Dačić: Sloba je pogrešio što je podržao Šešelja, on je propast!

KONGRES SPS-a: Vučić i Dodik podržali Dačića za lidera socijalista! (FOTO) (VIDEO)

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    14. decembar 2014 | 17:59

    I tako dodjes mi u san....

  • Mirko

    14. decembar 2014 | 18:20

    Kako je ovim politicarima lepo,dok je nama sve gori i gore....

  • Поручник ДЕ РОКО

    14. decembar 2014 | 22:22

    Честитам свим грађанима Србије срећна им 1948 година!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA