SAMIT U BEOGRADU: Premijer Kine stigao u srpsku prestonicu!

Premijer Kine Li Kećijang doputovao je u našu zemlju gde se održava Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE)

  • 48

Premijer Kine Li Kećijang stigao je večeras nešto posle 20 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a njega se dočekali predsednik Vlade Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ambasador Srbije u Kini Milan Bačević. Premijeri Li i Vučić su na aerodromu imali i prvi kraći sastanak.

Premijer Kine doputovao je u našu zemlju gde se održava  Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), pod nazivom "Beogradski susret". Poseta Li Kećijanga je prva poseta jednog kineskog premijera prestonici Srbije nakon 28 godina.

Samit Kine i 16 država centralne i istočne Evrope biće održan u Beogradu 16. i 17. decembra, pod parolom “Novi motor, nova snaga, nova platforma”.

Li Kećijang je naveo da su glavni razlozi njegovog dolaska u Beograd na samit Kine i 16 zemalja srednje i istočne Evrope razgovori o kapitalnim projektima, kao što je izgradnja pruge Beograd-Budimpešta, ali i otvaranje mosta "Mihajlo Pupin".

Prema rečima potpredsednica Vlade Srbije Zorane Mihajlović, večeras će, pored premijera Kine Li Kećijanga, stići i  premijeri Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Litvanije i drugih zemalja učesnica samita koji počinje sutra u Beogradu.

Premijer Slovenije Miro Cerar večeras je prvi premijer koji je stigao u Beograd, kako bi učestvovao na ovom samitu.

Deo delegacija na čelu sa premijerima će doći večeras, a deo sutra ujutro. Posetu kineskog predsednika Vlade i rad samita pratiće 1.100 novinara iz 110 srpskih i stranih redakcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruina

    15. decembar 2014 | 22:00

    Ovih dana, nasim domacinima treba da je na umu samo jedna stvar- ekonomija!

  • Vegan

    15. decembar 2014 | 21:52

    Svi lideri regiona na jednom mestu i to u Beogradu!!

  • jelenab

    15. decembar 2014 | 21:12

    Docek na visokom nivou.Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA