SRBIJA ZGRĆE PARE OD SAMITA: Evo koliko ćemo ZARADITI od Kineza i gde će uložiti 10 milijardi dolara!

Samit u Beogradu trajaće dva dana, a koliko će Srbija i njena prestonica od njega zaraditi tek će se videti, za sada je jedino jasno da Kina donosi 10 milijardi dolara, a da će prestonica od gostiju zaraditi milion evra

  • 40

Samit u Beogradu počinje danas, a skoro svi gosti i učesnici doputovali su sinoć u prestonicu Srbije, na čelu s premijerom Kine Li Kećijangom, kojeg je na aerodromu dočekao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Telegraf.rs vam otkriva zbog čega je ovaj skup toliko važan i koliko će Srbija zaraditi od Kine!

Zemlje učesnice Samita dosta očekuju od ekonomskog foruma Samita, jer će se na njemu nači preko 200 privrednika, a zvanični Peking je najavio da će u ovaj deo Evrope uložiti fantastičnih 10 milijardi dolara, prvenstveno u infrastrukturne projekte.

SAMIT U BEOGRADU KAKAV NI TITO NIJE PRAVIO: Evo koliko će premijera, novinara i vlasnika svetskih firmi ugostiti Beograd!

Srbija je posebno zainteresovana za izgradnju brze pruge Beograd - Budimpešta, o čemu bi danas trebao biti postignut dogovor između predstavnika Mađarske, Kine i Srbije!

Prema rečima potpredsednice Vlade srbije Zorane Mihajlović pored ove pruge biće reči i o obilaznici oko Beograda i o industrijskoj zoni Uba, a sve sa ciljem podizanja ekonomije Srbije!

Kinezi će nam graditi još jedan most na Dunavu

Kineski investitori su pored ovih projekata zainteresovani i za Termoelektranu Kostolac (blok 2), kao i za kupovinu PKB, izgradnju luke na Dunavu i bescarinske zone u Krnjači!

EKONOMSKA SARADNJA SRBIJE I KINE:

* Izvoz Srbije 9,1 milion dolara u 2013. godini i 9,7 miliona dolara u prvih pet meseci 2014. godine

* Ukupna robna razmena od početka 2014. godine do kraja septembra 1,17 milijardi dolara

SARADNJA U IZGRADNJI INFRASTRUKTURE U SRBIJI:

* Realizovani projekati: ost Borča - Zemun i revitalizacija Termoelektrane "Kostolac B"

* U toku: Izgradnja deonice auto-puta na Koridoru 11 izneđu Obrenovca i Ljuga

BEOGRAD OD SAMITA ĆE ZARADITI MILION EVRA:

Beogradski samit doneće našoj prestonici najmanje milion evra, procenjuje Turistička organizacija Beograda.

Direktor TOB-a Miodrag Popović kaže da se u kongresnom turizmu dnevno potroši 607 evra po osobi, a ističe da će u Beograd doći 2.000 ljudi.

- Na mnogim mestima imaćemo volontere, spremne da pruže svima sve informacije. Ponudićemo gostima razgledanje prestonice autobusom, obilazak Kalemegdana, ali i mnogih znamenitosti - kaže on.

SLAVIJA OKIĆENA BARJACIMA: Na Trgu Dimitrja Tucovića vijore se srpska i kineska zastava! (FOTO) (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    16. decembar 2014 | 08:32

    Mnogo napadate Josipa Broza Tita,mnogo ga posmrtno omalovažavate i blatite ali znajte nikada i niko u Srbiji ne može da bude kao Tito diplomata i državnik.Od kad je umro Tito , Srbijom vladaju i upravljaju: Ubice,lopovi,špijuni,ratni profiteri i deca stanovnika najljepšeg Golog Otoka. P.S. Ako Srbija ne podigne guzicu i ako ne prekine da krade ne može da joj pomogne Ni Kina ni Arapski Princ a bogami ni Putin.

  • buco

    16. decembar 2014 | 09:08

    E da je Vucic malo pametan,da proda lepo Kinezima Srbiju,a vi ostali da se vratite na Karpate.

  • Dag

    16. decembar 2014 | 11:46

    Ne zurite,da ne bude, "moje pesme - moji snovi".Kina je stara - trgovacka sila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA