SRBIJA REHABILITUJE ČIČA DRAŽU: Rat ČETNIKA i PARTIZANA ispred Palate pravde!

Ispred beogradske Palate pravde, gde se nastavlja postupak za rehabilitaciju Dragoljuba Draže Mihajlovića, okupio se veliki broj njegovih pristalica, ali i nekolicina protivnika nekadašnjeg generala Jugoslovenske vojske u otadžbini

Ispred beogradske Palate pravde, gde se nastavlja postupak za rehabilitaciju Dragoljuba Draže Mihajlovića, okupio se veliki broj njegovih pristalica sa transparentima i pevaju četničke pesme i skandiraju.

Nasuprot njima okupljena je nekolicina protivnika nekadašnjeg generala Jugoslovenske vojske u otadžbini, koji pak skandiraju protiv njegove rehabilitacije.

Skup obezbeđuje veliki broj pripadnika policije, raspoređenih u kordonima, kako ne bi došlo do sukoba.

SRBIJA ISPRAVLJA ISTORIJSKU NEPRAVDU: Rehabilituje se Draža Mihailović i vraćaju mu se sva građanska prava

U publici velike sudnice broj jedan Višeg suda u Beogradu su lider radikala Vojislav Šešelj, princeza Jelisaveta Karađorđević, kao i druge javne ličnosti.

Na današnjem ročištu trebalo bi da se održi završna reč predlagača rehabilitacije, koji smatraju da Mihajlović nije imao fer suđenje, nakon kojeg je osuđen na smrt.

Presuda je izvršena 17. jula 1946. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEN DELIJA

    27. februar 2015 | 13:15

    ZIV JE DRAZA UMRO NIJE DOK JE SRBA I SRBADIJE

  • Djordjevic

    27. februar 2015 | 13:26

    Pobednici pisu istoriju.Srpska vojska, branila Srbe.To sto se nije smelo od komunista reci ko su zapravo bili cetnici, mora se ispraviti.S verom u Boga do istine, za pravdu

  • CCCC

    27. februar 2015 | 13:57

    Ovo je velika srpska sramota.Šta če reči porodice loje su ozgubile svoje najmilije koje su ubili dražini četnici Dokazano je da su te bradate spodobe ubile samo u Srbiji više ljudi nego Nemci u celom regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA