SINIŠA MALI: Otvoreni smo za sva mišljenja i ideje o projektu "Beograd na vodi"!

Gradonačelnik Beograda je na sastanku sa predstavnicima Akademije arhitekture Srbije istakao i da su oni otvoreni za sva mišljenja i ideje stručnjaka koji žele najbolje za naš grad i planiramo da uključimo sve arhitekte koji mogu da doprinesu ovom projektu

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, razgovarao je danas u Skupštini grada sa predstavnicima Akademije arhitekture Srbije o projektu "Beograd na vodi". Oni su se složili da je važno voditi dijalog o ovako važnom projektu.

- Otvoreni smo za sva mišljenja i ideje stručnjaka koji žele najbolje za naš grad i planiramo da uključimo sve arhitekte koji mogu da doprinesu ovom projektu, koji je značaj i za celu Srbiju - rekao je gradonačelnik i dodao da se u javnosti pojavilo mnogo neistina i dezinformacija, kao i da je važno da građani znaju da je sve što se radi transparentno i podložno kritikama.

On je istakao i da područje Savskog amfiteatra sada izgleda potpuno drugačije, s obzirom na to da je u toku veliko raščišćavanje terena.

- Do današnjeg dana sa ovog područja iseljeno je 88 porodica, a iz baraka su se uselili u stanove. Niste mogli da čujete nijednu negativnu kritiku od njih - naglasio je Mali.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Predsednik Akademije arhitekture Srbije Mihajlo Mitrović, napomenuo je da se u istoriji uvek dešavalo da novi projekti naiđu na nerazumevanje građana.

- Sve što je novo nailazi na ovakvu reakciju javnosti. Ogromna i fenomenalna je stvar što se raščistio prostor Savskog amfiteatra. Znamo da se svi veliki projekti grade postepeno, pa se tako Sagrada Familija u Barseloni gradi već 200 godina - istakao je Mitrović.

On je dodao da su i njega kritikovali kada je gradio "Geneks" kulu, a da ga sad hvale, kao što je bio slučaj i sa Palatom "Albanija", "Beograđankom" itd.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Mitrović je istakao zadovoljstvo što je gradonačelnik otvoren za dijalog sa ovim udruženjem i naglasio da se nada da će Grad Beograd moći da uključi još stručnjaka u projekat.

Sastanku su prisustvovali i glavni gradski urbanista Milutin Folić, direktor Zavoda za urbanizam Grada Beograda Nebojša Stefanović, sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, kao i Branko Bojović i Miloš Raonić iz Akademije arhitekture Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA