PRAVDA ZA ČIČA DRAŽU: Četnički đeneral Mihailović konačno dobio bitku!

– Presuda Dragoljubu Draži Mihailoviću doneta je iz političkih i ideoloških razloga i sud mora da ispravi tu istorijsku grešku – poručio je nedavno punomoćnik predlagača rehabilitacije Oliver Antić

Viši sud u Beogradu je doneo jednoglasnu odluku da se ponišiti presuda iz 15. jula 1946. po kojoj je đeneral Draža Mihailović osuđen na smrt!

SRBIJA JE REHABILITOVALA ČIČU: Evo šta će za Srbe značiti ukidanje SMRTNE PRESUDE đeneralu Draži!

Prema pisanju medija, u četvrtak 14. maja u 11 sati u Višem sudu će sudijska komisija u sastavu od tri člana jednoglasno poništiti presudu o streljanju komadanta Kraljevske vojske.

REHABILITACIJA DRAŽE: Čiča je ZVERSKI i ZLOČINAČKI streljan!

Ovom odlukom će biti poništena presuda kojom je Mihailović streljan zbog navodne saradnje sa okupatorima u Drugom svetskom ratu, i konačno će biti stavljena tačka na postupak koji je u javnosti poslednjih godina izazivao oprečne reakcije. Viši sud je utvrdio da Draža 1946. nije imao fer i pravično suđenje i da je pogubljen bez mogućnosti valjane odbrane i žalbe.

Foto: Miloslav Samardžic/Album đenerala Draže Foto: Miloslav Samardžic/Album đenerala Draže

SRBIJA ISPRAVLJA NEPRAVDU: Draža će biti REHABILITOVAN 14. maja!

U ovom slučaju rehabilitacija se ne odnosi i na istorijske apskte, odnosno na ulogu đenerala Mihailovića u Drugom svetskom ratu, a s druge strane praktično znači da je Mihailovićev Ravnogorski pokret sada i zvanično uvršten među antifašističke, pošto je presuda o izdaji nevažeća.

Rehabilitacije Draže za Srbe će značiti povratak svih građanskih prava porodici Mihailović; Srbija će i zvanično dobiti dva priznata antifašistička bloka u Drugom svetskom ratu; Ulice, škole, sportski klubovi i druge kulturne utanove će moći da ponesu ime Dragoljuba Mihailovića; Četnici i partizani su odavno izjednačeni u Srbiji, pa se na tom polju neće dogoditi ništa spektakularno; Porodica i potomci generala Mihailovića imaće pravo na odštetu.

Foto: Miloslav Samardžić/Album Đenerala Draže Foto: Miloslav Samardžić/Album Đenerala Draže

Rehabilitacija Draže je u suprotnosti sa proklamovanom državnom politikom zasnovanoj na antifašizmu kao temeljnom principu i u koliziji sa EU čijem se priključivanju teži – navode u SUBNOR-u i dodaju da bi voleli da im iko pokaže fotografiju na kojoj se nalazi partizan sa zvezdom petokrakom na glavi, a da u ruci drži odsečenu čovečiju glavu.

Presuda Dragoljubu Draži Mihailoviću doneta je iz političkih i ideoloških razloga i sud mora da ispravi tu istorijsku grešku – rekao je punomoćnik predlagača rehabilitacije Oliver Antić.

Ipak i ako se donese presuda o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića ostaće još uvek misterija gde je njegov grob, a nju će Srbi teže razrešiti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    14. maj 2015 | 00:03

    Komunisti I partizani su pocinili zlocin, slava Draži Mihailoviću.

  • север

    14. maj 2015 | 00:06

    Е сад га лепо оживите и да буде комлет. Дно дна.

  • Deks

    14. maj 2015 | 00:18

    Cica zauvek u Srpskom srcu.Vole te tvoja Srpska pokoljenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA