PUTIN BRANI SRBE OD ALBANACA: Evo kako će predsednik Rusije ZARATITI s Tačijem zbog Srbije!

Rusija će biti najvažniji faktor u odbrani od najavljene tužbe Kosova za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači rekao je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji da će Priština uskoro pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid i zatražiti odštetu, a prema njegovim rečima, za to je pripremljena odgovarajuća dokumentacija. Ipak od ove optužbe, neće nas odbraniti argumenti srpske strane, već će to učiniti Rusija i njen predsednik Vladimir Vladimirovič Putin!

Naime kao što je dobro poznato Kosovo nije član Ujedinjenih nacija, a razlog zbog čega to ona nije još uvek postala je VETO Rusije, koja nikada nije pomišljala da bez saglasnosti Srbije pristane na odluku da se južnoj srpskoj pokrajini da stolica u Njujorku.

SRBI SU UBILI 20.000 LJUDI I SILOVALI ISTI BROJ ŽENA! Evo šta piše u SKANDALOZNOJ tužbi za genocid Kosova protiv Srbije!

Baš u ovom razlogu krije se odgovor zbog čega Kosovo ne može da podnese tužbu za genocid protiv Srbije, jer da bi neka država to mogla uraditi i drugu zemlju izvesti pred lice pravde Međunarodnog suda u Hagu, ona mora biti član UN-a, a Kosovo to nije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, postoji i druga opcija po kojoj Hašim Tači može izvesti Srbiju pred sud, ali i tu nailazi na tvrd ruski zid.

Prema statutu Međunarodnog suda pravde u Hagu država koja nije član UN može se obratiti ovoj ustanovi za pomoć, ali samo u slučaju da za to postoji konsenzus svih stalnih članica Saveta bezbednosti, a tu dolazimo opet do RUSKOG VETA!

U tužbi će, ako do nje uopšte i dođe, se tvrditi da je zbog dejstva srpskih snaga na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine ubijeno 20.000 ljudi, razoreno 128.000 kuća i silovano 20.000 žena!

Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova

- Moram da priznam da to ne razumem. Ja sve naše sagovornike i u Briselu i svuda, kao što znate, poštujem, nijednog se ne plašim, ali gospodin Tači nije baš pravnik i on se baš ne razume u to šta je genocid - rekao je Vučić za RTS u Tirani povodom najave tužbe za genocid.

U izveštaju iz 2005. godine podnetog Skupštini SCG piše da je od početka 1998. godine do  kraja 2005. godine indentifikovano 5. 942 ubijenih / 4.320 Albanaca, 1.622 Srba.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    29. maj 2015 | 19:40

    Slava Rusiji

  • GORAN.SRB

    29. maj 2015 | 20:02

    Taci je sam zlocinac nek krene prvo od sebe. Zivela srbija i rusija

  • Likota

    29. maj 2015 | 20:42

    Bas me zanima dali ce nasa drzava podneti zahtev za ratnu odstetu protiva NATO za divljacko bombardovanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA