MAĐARSKA PRETI MIGRANTIMA: Preko 4.000 mađarskih vojnika VRAĆA MIGRANTE U SRBIJU!

Mađarska će od sutra potpuno zatvoriti svoje granice za izbeglice, a premijer Viktor Orban preti da će svakoga ko ipak uspe da uđe u tu zemlju poslati u Srbiju

  • 28

Mađarska će od sutra potpuno zatvoriti svoje granice za izbeglice, a premijer Viktor Orban preti da će svakoga ko ipak uspe da uđe u tu zemlju poslati u Srbiju. U tom cilju, u mestu Reske, na granici Mađarske sa Srbijom, raspoređeno je 4.300 mađarskih vojnika naoružanih automatima, koji su čak dobili dozvolu da pucaju ako ih migranti na neki način ugroze.

MAĐARSKA GOMILA VOJSKU NA GRANICI SA SRBIJOM: Mogu upotrebiti i oružje protiv migranata!

Našu zemlju ove jeseni i zime čeka drama, jer u EU procenjuju da će narednih meseci čak 500.000 migranata pokušati da uđe u Uniju!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Srbija će i dalje biti dobar domaćin, prema izbeglicama ćemo se ophoditi humano, u skladu sa evropskim vrednostima i međunarodnim zakonima. Ako njihovo kretanje bude dodatno otežano, moguće je da će promeniti pravac ili će naći neke druge načine da stignu do svog odredišta. Ti ljudi nemaju više šta da izgube - kaže za „Blic“ ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako ističe, MUP i dalje intenzivno radi na evidenciji i registraciji svih lica koja ulaze i izlaze iz zemlje.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Ako Orban misli da vraća izbeglice, to je nemoguće, jer je samo njih 500 zatražilo azil kod nas. Svi hoće u zapadnu Evropu i niko ih neće moći zaustaviti - kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić za ovaj list.

Ministar za socijalnu politiku Aleksandar Vulin potvrđuje da se očekuje veći priliv izbeglica.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Zbog toga na severu zemlje tražimo odgovarajući privremeni kapacitet, gde bi migranti mogli da se sklone od zime. Takođe, povećavaju se kapaciteti i u Preševu, dok je između Miratovca i Preševa obezbeđen prevoz vozom kako bi se ovim ljudima omogućio brži prolaz - objašnjava Vulin.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 42 plus

    14. septembar 2015 | 09:25

    Juce sam prosao blizu KAMPA u MADARSKOJ gde su izbeglice,, gospodo MAĐARI pa najrealnije bi bilo da Imigrante posaljete AMERIKANCIMA i ENGlEZIMA to je rezulat njiho IMPERIJALISTICKE MOCI NAD ARAPSKIM SVIJETOM,, TO SU NJIHOVI RATOVI,NIHOVI POHODI BEZ OPRAVDANJA, SRBIJA POSTUPA NAJHUMANIJE PREMA TIM LJUDIMA, NISAM IZ SRBIJE NE PRIPADAM PRAVOSLAVNOJ VJERI .

  • W211

    14. septembar 2015 | 09:06

    Ovaj mađarski fašista je lud

  • zevs

    14. septembar 2015 | 09:42

    U dvaes maraka kume da Srbija da nadrlja ! Jok kume mlogo je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA