SELAKOVIĆ POTVRDIO: Odbačena KRIVIČNA prijava protiv Kokana Mladenovića!

- To nije ni prva ni poslednja krivična prijava po kojoj je postupano, a kao što vidite odbačena je. Mislim da razloga za nervozu ili manipulisanje samom činjenicom da je protiv nekoga podneta krivična prijava zaista nema - rekao je ministar pravde

  • 0
Ministar Pravde Nikola Selaković Foto: Marko Todorović

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv reditelja Kokana Mladenovića koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Srbije Zoran Ðuričić.

Prijave je odbačena nakon što je Mladenović juče po nalogu Višeg tužilaštva za provere navoda prijave, saslušan u beogradskoj policiji.

Komentarišući trend podnošenja krivičnih prijava protiv javnih ličnosti zbog iznošenja stavova u medijima, ministar pravde Nikola Selaković rekao je da svaki građanin ima pravo da podnese krivičnu prijavu policiji i tužilaštvu, a da su ti organi dužni da po prijavama postupaju u skladu sa zakonima naše države.

O OVOME PRIČA CELA SRBIJA! Evo kako je izgledao prvi LIVESTREAM politički intervju! (VIDEO)

- U ovom konkretnom slučaju Mladenovića, obavešten sam od strane Višeg tužioca u Beogradu da je krivična prijava odbačena - rekao Selaković.

Prema njegovim rečima, na organima je da rade svoj posao u skladu sa delokrugom svojih nadležnosti. On je istakao da je sloboda mišljenja zagarantovana svakom pa i javnim ličnostima, a ako se neko sa tim ne slaže on to može da osporava na ovaj način.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Selaković je napomenuo da je bitno da drzavni organi svoj posao rade dobro.

- To nije ni prva ni poslednja krivična prijava po kojoj je postupano, a kao što vidite odbačena je. Mislim da razloga za nervozu ili manipulisanje samom činjenicom da je protiv nekoga podneta krivicna prijava zaista nema - naglasio je Selaković

ON JE SANDOKAN, A NE KOKAN: Ministar Tasovac isprozivao reditelja

Krivična prijava protiv Mladenovića dostavljana Višem tužilaštvu od 18. avgusta je bila u policiji radi prikuljanja potrebnih obaveštenja. Bila je podneta zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Početkom juna Mladenović je dao intervju koji je objavljen pod naslovom: "Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu", a koji je na jednoj pres konferenciji prokomentarisao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer je rekao da je sramota da radnici iz kulture koriste takve reči, te da je sramota blaga reč kojom bi to opisao.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA