TAČI U NJUJORKU: NATO saglasan da Kosovo ima svoju vojsku

- Kosovo je spremno da uspostavi Oružane snage Kosova, dobilo je saglasnost NATO u tom pogledu, i to sada zahteva saglasnost Skupštine Kosova - rekao je Tači u Njujorku

  • 13

Kosovski šef diplomatije Hašim Tači izjavio je u Njujorku da je Kosovo dobilo saglasnost NATO za formiranje Oružanih snaga Kosova i da je za to sada potrebna saglasnost kosovskog parlamenta, objavljeno je na sajtu ministarstva spoljnih poslova u Prištini.

HAŠIM TAČI O VUČIĆU: Imao je konstruktivnu ulogu u zaključivanju sporazuma Beograda i Prištine

Kosovo je spremno da uspostavi Oružane snage Kosova, dobilo je saglasnost NATO u tom pogledu, i to sada zahteva saglasnost Skupštine Kosova - rekao je Tači u Njujorku, nakon razgovara sa glavnim zamenikom pomoćnika državnog sekretara Biroa za političke i vojne poslove Stejt departmenta, Todom Čepmenom.

Tači, kosovski ministar za evropske integracije Bekim Čolaku i Čepmen, kako je navedeno u saopštenju, razgovarali su o saradnji u oblasti bezbednosti i o zaokruživanju bezbednosnih struktura na Kosovu.

Tači je rekao da su uspostavljanje Oružanih snaga Kosova, pristupanje Partnerstvu za mir i iniciranje političkog dijaloga sa NATO-om prioriteti Kosova u oblasti bezbednosti.

TAČI: Beograd prema Kosovu sledi neprijateljsku politiku

Tokom razgovora razmatrana je i borba protiv IS i radikalizma, kao i aktivno učesće Kosova u Globalnoj koaliciji za borbu protiv terorizma.

Uveravam vas da ćemo nastaviti beskompromisnu borbu protiv terorizma i radikalizma - rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, uspostavljanje Oružanih snaga Kosova i intenziviranje saradnje sa NATO-om i drugim partnerima potvrdiće ulogu Kosova kao izvoznika stabilnosti u regionu i šire.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    29. septembar 2015 | 20:01

    нато се убрзо распада, ти идеш на доживотну а шиптарија по колу и сендвич и правац кућа, родна груда албанија!!!! ........тек ће да буде колона и избеглица! Доста је више фашизма и лажи и иживљавања над Српским народом!!!

  • R.srpska

    29. septembar 2015 | 20:00

    Terorista priča o suzbijanju radikalima i terorizma.....smesno....zalosno

  • gigo

    29. septembar 2015 | 19:32

    Druze ti si oduvan. Samo pitanje je vremena kad ces se Kosovo samo prikljucit Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA