"SRBIJA ĆE ŽIVETI I BEZ IZGUBLJENOG KOSOVA": Ove reči Vuka Draškovića ODZVANJAJU Srbijom!

- Surovo bi, i ekonomski i demokratski, postradala cela Srbija. Žrtva haosa, beznađa i propadanja i države i naroda bili bi, takođe, i Srbi sa Kosova. Patrijarh srpski govori: ''Srbija bez Kosova je trup bez glave''. To znači da je Srbija mrtva, da je nema, već 15 godina. Srbija je u mukama, i to velikim, ali je Srbija, i bez izgubljenog Kosova, živa, hoće i mora da živi - kaže lider SPO-a

Građanima Srbije mora biti predočeno šta će sve biti ugroženo, i to najdramatičnije, ako odluče da podižemo kosovski zid prema EU i Zapadu, izjavio je lider SPO i bivši šef diplomatije Vuk Drašković.

BRANIO SAM JUGOSLAVIJU, ONA NIKADA NIJE BILA SRPSKA GROBNICA: Emotivna ISPOVEST Vuka Draškovića!

- Surovo bi, i ekonomski i demokratski, postradala cela Srbija. Žrtva haosa, beznađa i propadanja i države i naroda bili bi, takođe, i Srbi sa Kosova. Patrijarh srpski govori: ''Srbija bez Kosova je trup bez glave''. To znači da je Srbija mrtva, da je nema, već 15 godina. Srbija je u mukama, i to velikim, ali je Srbija, i bez izgubljenog Kosova, živa, hoće i mora da živi - navodi Drašković u autorskom tekstu za "Danas".

Prema njegovim rečima, Srbija mora "da ojača, da se uspravi, da stekne moćne saveznike, da se odveže od mrtvih mitova i, na žalost, još živog poretka koji je i skrivio gubitak Kosova".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On smatra da je, ako će na referendumu ili vanrednim izborima građani Srbije odlučivati između "odbrane Kosova" i članstva u EU, obaveza i Vlade i Crkve i Skupštine i SANU i svih medija, da narodu saopšte punu istinu o tome šta se to "brani" i kakve će, neizbežno, biti pogubne posledice opredeljenja za "odbranu Kosova".

- Velika je i silna država Kina, koja nam, uz Rusiju, u SB UN, ''čuva'' Kosovo u Srbiji. Za ozbiljno promišljanje je i da li je, baš, prijateljski kada vas neko podstiče da branite ono što nemate, uz rizik golemi da postrada i ono što imate?  piše Drašković.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    16. oktobar 2015 | 09:52

    Kako vreme prolazi sve je jasnije koliko je ustvari veliki covek bio Slobodan Milosevic .

  • MVP

    16. oktobar 2015 | 09:44

    Da Vuce,ljudi zive i bez obe ruke i obe noge,po tebi je zivot moguc i bez glave ili bar bez mozga u glavi.

  • Soko 1

    16. oktobar 2015 | 09:09

    Nikada nije imao svoje ja.....samo je čekao razvoj utakmice i davao komentare tipa.....TV Bastilja....Slobodan Milošević je kriv.....i sl....nikad nije ponudio neko rešenje osim izdaje svoje zemlje i ljubio ruke Medlin Olbrajt i sl.....i plus potpisivao razno razne sporazume koji nisu u interesu Srbije dok je bio ministar spoljnih poslova.posle dana prevare 5 Oktobra.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA